Tomaž Razingar na OI - tokrat v vlogi vodje slovenskih navijačev!

Tomaž Razingar na OI - tokrat v vlogi vodje slovenskih navijačev! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
8. 2. 2018

Na zimskih olimpijskih igrah, ki bodo med 9. in 25. februarjem potekale v Pjongčangu, bo nastopila tudi slovenska hokejska reprezentanca, ki si je s prebojem na zadnje olimpijske igre v Sočiju pridobila veliko simpatij po svetu. Takrat je slovenska izbrana vrsta nastopila s kapetanom Tomažem Razingarjem na čelu, ki bo tudi tokrat odpotoval na OI, a v vlogi vodje navijaškega letala.

Še pred odhodom v Južno Korejo je legendarni hokejist, ki je dolgo branil tudi barve jeseniških železarjev, izkoristil nekaj časa in se podal v kuhinjo skupaj z Alenko Košir ter v sklopu Mercatorjeve akcije Z aktivnim življenjskim slogom do olimpijske forme skuhal nekaj zdravega.

Tokrat so bile na meniju testenine, ki jih je Tomaž v svoji karieri pojedel več kot dovolj, dan pred tekmo se je namreč ta italijanska jed brez izjeme znašla na njegovem jedilniku. "Če ni bilo tega, je bilo vse narobe," je priznal hokejist in ob tem povedal zabavno prigodo, da mu je žena nekoč dan pred tekmo pripravila bogato kosilo, ki pa se mu je moral v dobro hokeju odpovedati. Pri Razingarjevih doma kuha Tomaževa žena Anja, ki se po hokejistovih besedah v kuhinji odlično znajde.

Tomaž bo v Južni Koreji skupaj z navijači spodbujal slovenske športnike, dolga leta pa je vodil tudi slovensko reprezentanco in tako skrbel za smeh in zabavo v garderobi. "Še vedno pogrešam te čase! Ne pogrešam toliko hokeja, temveč fante in vzdušje. Ali mi spadamo na OI ali ne, odgovor na to prepuščam vam. Vendar je takratna garderoba tja več kot očitno spadala, saj smo držali skupaj," nam je pred časom zaupal Tomaž, ki mu bodo olimpijske igre v Sočiju ostale v lepem spominu.

Čeprav javnost takrat morda ni verjela v cilje slovenskih hokejistov, pa je bil deležen velike podpore družine in selektorja Matjaža Kopitarja. "Ko mi je nekdo rekel, da ne bo šlo, sem dobil le dodaten zagon za uresničitev sanj. Želel sem vsem dokazati, da se motijo. Mislim, da je trma zato dobra lastnost, če jo znaš obrniti sebi v prid," pove priljubljeni Raza, ki bo tudi letos na olimpijskih igrah z vsem srcem držal pesti za slovenske hokejiste. Tomaž se kljub koncu hokejske kariere ni odpovedal hokeju in si nekajkrat na teden vzame čas, da se s prijatelji poda na ledeno ploskev. V zadnjem času pa se je lotil tudi tenisa, saj nima nikakršnih zadržkov do spoznavanja novih športov.

Besedilo: Nika Arsovski