Tomaž Škvarč Lisjak (Gostilna): Ločitev je pred vrati!

20. 7. 2015

Nesoglasja med zakoncema Škvarč Lisjak, zmagovalcem šova Gostilna išče šefa Tomažem in njegovo soprogo Anito, o katerih smo pred meseci že poročali, so očitno prerasla vse sporazumne odločitve in pomiritve – odločitev je padla in ločitev je neizbežna. Tomaževa soproga je spregovorila.

Mnogo težav med zakonci ostane med štirimi stenami, a če si tako medijsko izpostavljen, kot je bil Tomaž že med samim šovom Gostilna išče šefa, je to nemogoče. Tomaž se je v srca gledalcem usedel že kmalu po začetku šova, svojo priljubljenost pa je še okrepil, ko so ga med tekmovanjem v šovu obiskali žena Anita in otroci. S takrat iskrenimi solzami in ljubeznijo v očeh, ko je zagledal svoje najbližje po dolgih tednih bivanja v gostilni, je prepričal večino gledalcev in na koncu tudi gladko zmagal. A po zmagi se je šele začelo odvijati novo poglavje v njegovem življenju. Medijska prepoznavnost, stalna izpostavljenost, pogosta odsotnost od doma zagotovo niso bili pogoji, ki bi koristili njihovemu nadaljnjemu mirnemu družinskemu življenju. Življenje se jim je čez noč obrnilo na glavo. Anita in Tomaž sta v najem vzela gostilno v bližini njihovega doma, na Marku nad Šempetrom pri Novi Gorici, a gostilničarstvo je očitno še bolj oddaljilo zakonca.

TOMAŽ SE JE SPREMENIL

Tomaž nam je že pred meseci razlagal, kako naporen posel je gostinstvo, a da ga žena podpira in razume. Očitno pa ni bilo ravno tako, saj se je nedavno Anita obrnila na nas in spregovorila. Dovolj ima namigovanj in ugibanj o svojem zakonu, zato je zbrala pogum in enkrat za vselej povedala: "Od Tomaža sem se odselila za valentinovo, in to je bil najbolj žalostni dan v najinem zakonu. Z otroki sem se preselila k svojim staršem, saj sem si in si bom vedno želela le umirjeno in zdravo življenje zase in za svoje otroke. Tomaž se je, ko je prišel iz šova, zelo spremenil. Želim si sporazumne ločitve, vendar težko verjamem, da se nama bo uspelo mirno dogovoriti." Anita pa je po premisleku še povedala: "Že štiri mesece se trudim in vse stvari olepšujem, vendar se nonstop pojavljajo telefonski klici novinarjev, ko Tomaž na svoji Facebook strani objavi sliko sebe brez majice in v objemu druge ženske. Mene pa ob 7. uri zjutraj kliče novinar in me sprašuje, ali je plavolaska Tomaževo novo dekle. Tega ne vem in me niti ne zanima. Zelo žalostno pa je, da sem še vedno njegova žena, on me pa prek spleta tako ponižuje. Žalostno, srce se mi trga. Da sem ga vpisala v šov, je bila moja največja napaka, ki je žal ne morem popraviti."

ON JE OPTIMISTIČEN

Na drugi strani pa se je Tomaž zavil v molk in je povedal le, da se trudi, da pelje svoje življenje naprej brez večjih pretresov, da pa je težko usklajevati vse skrbi, delo, večno stisko s časom in družinske obveznosti. Še vedno ves svoj čas posveča gostilni in o morebitni opustitvi svoje lastne gostilniške dejavnosti ne razmišlja. Upa pa le, da se jima bo uspelo z ženo sporazumno pogovoriti v dobro vseh. Tomaž pravi, da se mu ni bilo lahko odločiti za ločitev, saj je imel ob tem še veliko drugih skrbi, ki se tudi letos nadaljujejo, saj mora poleg vseh zagat poskrbeti za družino, ki jo mora ob tem vzdrževati.

NINA KEDER, foto: Goren Antley, arhiv Nova