Zmagovalec šova Gostilna išče šefa Tomaž Škvarč Lisjak odgovarja na hude obtožbe glede ločitve

Tomaž zdaj upa, da 
bo teh pingpong 
igric konec in se 
bodo stvari končno umirile. "Naj bo normalna ločitev in konec," še pove.  (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
15. 8. 2015

Zmagovalec šova Gostilna išče šefa Tomaž Škvarč Lisjak, ki je trenutno sredi ločitve, ni v zavidljivem položaju. Nedavno smo na uredništvo prejeli tudi nekaj hudih obtožb na njegov račun, zato smo ga prosili za komentar.

Obtožbe so se navezovale na bivanje v stanovanju, iz katerega se je njegova (po Tomaževih besedah kmalu bivša) soproga Anita odselila že pred meseci. Tomaž naj bi tako na lastno pobudo dosegel, da so se v stanovanjskem bloku, kjer živi, menjale vse ključavnice vseh vhodov, tako da naj Anita ne bi mogla več do nekdaj skupnega doma.

Tomaž to zavrača in pravi: "Lahko povem, da se ključavnice niso menjale zaradi mene, ampak zaradi nekoga drugega. Mogoče je izpadlo tako, kot da je to moja želja, ampak ni bila. Na svojo pobudo sem zamenjal le svojo ključavnico, in to je to. Mislim, da je popolnoma razumljivo, da želim, da se v stanovanje, v katerem živim, vstopa le, ko sem doma, in ne da vanj vstopa in hodi brez moje prisotnosti in vednosti.

Želi si le miru

Na naslednje še hujše obtožbe glede nezvestobe, češ da ima novo prijateljico, žensko, ki pri njem tudi prespi, čeprav je uradno še poročen, pa Tomaž odgovarja takole:

"Jaz nisem več poročen. Tistega zakona ni več. Sva v postopku in vem, da skupaj ne bova več. Čeprav je Anita dobra in skrbna mama, oseba, na katero sem se lahko vedno obrnil in zanesel, pa med nama ni bilo vsega. Ko ljubezni enkrat ni več, potem se je bolje raziti. Sem še vedno le in samo človek in svoje življenje živim naprej. Ob kom bom nadaljeval svoje življenje, je moja stvar, želim le normalno živeti. Oziroma ga poskušam, saj je to pri takih in drugačnih podtikanjih res težko. Še vedno se namreč trudim, delam cele dneve in se posvečam svoji restavraciji Mark nad Šempetrom pri Novi Gorici. Kdo pride k meni, s kom bom in kdaj, o tem ne bi rad razpravljal. Seveda imam zasebno življenje, ki teče dalje in si želim, da se čim prej vse stari umirijo. Že z vsemi skrbmi, ki jih imam, mislim, da dodatnih ne potrebujem in upam, da ljudje razumejo mojo situacijo. Trudim se poskrbeti za svojo družino, da bi bila čim manj v pomanjkanju, kar je v moji moči, seveda. To bo vedno moja prva skrb. Rad bi le v miru delal in živel naprej. To je vse. Plačujem tudi preživnino za otroke, dajem po 300 evrov mesečno in zato moram tudi poskrbeti, da bo restavracijo dobro poslovala. Gostinski posel je zelo naporen in trd, ne potrebujem še dodatnih skrbi."

Nina Keder