Tomaža iz Gostilne je najel znan slaščičar

30. 1. 2014 | Vir: Story
Deli
Tomaž Škvarč Lisjak z 'začasnim' šefom Tomažem Košenino. (foto: Sašo Radej)
Sašo Radej

Zmagovalec resničnostnega šova Gostilna išče šefa Tomaž Škvarč Lisjak je trenutno razpet na več strani. Ne le da izbira lokacijo za odprtje svoje nove restavracije, v vmesnem času se še ukvarja s svetovanjem in kreiranjem novih jedi za znano ljubljansko slaščičarno.

Že kmalu po prihodu iz šova nam je Tomaž zaupal, da so ga podjetja zasula s ponudbami in predlogi za sodelovanje. Ločil je zrno od plev in se dogovoril za sodelovanje z eno od najbolj priljubljenih ljubljanskih slaščičarn Slaščičarno Grad.

Lastnik Tomaž Košenina je pojasnil, da je zmagovalnega kuharja Tomaža kontaktiral on, saj je v tem sodelovanju zaslutil dobro promocijo in nadgradnjo njihovega dela:

"Naša slaščičarna je znana kot ena od prvih v Ljubljani. Poznani smo po tortah, ki pa jih vedno znova nadgrajujemo. Tudi v svetu slaščičarstva namreč obstajajo določeni trendi. Zdaj so to manjše tortice, z manj biskvita in različnih okusov. Tomaž nam je tako pripravil tri tortice, ki bodo že kmalu na voljo, seveda le pri nas. Izmislil si je popolnoma svoje recepture, okusi pa bodo čokoladni, čokoladno-sadni in kavni. Tortice bodo dobile tudi imena, seveda vsa v povezavi z njim."

Tomaž

S tem pa njihovo sodelovanje še ni zaključeno. Tomaž Škvarč Lisjak namreč že pripravlja triurna predavanja o izdelavi slaščic, ki bodo potekala v prostorih Slaščičarne Grad:

"Jaz bom predaval, obiskovalci pa bodo lahko gledali postopke in okušali. Kuhali ne bodo, to bodo počeli doma. Bodo pa recepti tako prirejeni, da bodo primerni za vsako kuhinjo, ne bo treba imeti profesionalne opreme. Moram pa poudariti, da to ne bo suhoparno predavanje, ampak bo tudi zelo zabavno, takšno, kot sem jaz."

Prihajajo padavine: kdaj bo začelo snežiti

Tomaž

Glede na povpraševanje bo organiziranih tudi več tečajev, izvedeli pa smo še, da bo dostopna tudi cena. Glede na vse stroške namreč predvidevajo, da bo okvirna cena okoli 70 evrov. Kuharski mojster Tomaž se novega izziva že izjemno veseli, nad njim pa so navdušeni tudi vsi njegovi 'novi' sodelavci v slaščičarni, ki vsi zatrjujejo, da bi ga z veseljem medse vzeli tudi za stalno.

Napisala: Nina Keder

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del

Nova Story že v prodaji

Story Story 05/2014

Story Story 05/2014, od 22. 01. 2014