Tomaževo tragično zgodbo spremlja celotna Slovenija

25. 11. 2015

Pred vrati je zagotovo koncert, ki si ga bo marsikdo zapomnil po plemenitem dejanju za prijatelja. Številni glasbeniki so združili moči, da bi pomagali kolegu Tomažu Ahačiču Foglu. Dvorana Tivoli bo jutri zagotovo pokala po šivih, tako od dobre energije kot številnega upanja za vse tiste, ki so prestali ali prestajajo podobno pot, kot jo Tomaž.

Zgodbe o raku danes žal niso več redke in številne družine je prizadela ta kruta in neizprosna bolezen. Marsikdo v premagovanju te bolezni najde upanje v novi poti, podobno kot jo je tudi glasbenik Tomaž Ahačič Fogl.

Sprva mu je bilo težko razkriti zgodbo javnosti, a prav javnost je tista, ki mu je zdaj pomudila roko. Roko, da mu na njegovi poti pomaga. V prvi vrsti mu daje upanje, da bo uspešno premagal zahrbtno bolezen in se podal na novo življenjsko pot. Ob veliki podpori so Tomažu priskočili na pomoč tudi številni glasbeni prijatelji, ki so združili moči.

Veliko pozitivnih odzivov je Tomaž dobil že takoj po prvem dobrodelnem koncertu in nekako je postal sinonim upanja za številne, ki se borijo s to boleznijo. Marsikdo na njegov strani na Facebooku dodajajo: "Če zmore on, zmoremo vsi!"

In prav zaradi vsega pozitivnega, kar se dogaja okrog njega, nam je po tržiškem koncertu tudi sam zaupal, kaj mu vse to pomeni in kako doživlja pomoč, ki mu je dana.

  • "Zelo sem počaščen in srečen, da so se ljudje v tako velikem številu odzvali in mi pomagali. Res, tega se ne da opisati. Toliko čustev, kot je bilo v tržiški dvorani ... To je noro ..." nam je zaupal Tomaž. "Upam ... Ne vem, ali se bo to v Ljubljani v Hali Tivoli ponovilo ... Še posebej sem ponosen na vse glasbenike, ki pojejo meni v čast in so zame posneli tudi pesem ter videospot. Hvala jim vsem iz srca. Vsa ta energija, ki mi jo dajejo vsi ti ljudje, me napaja z veliko močjo in pozitivo. Sam del te energije poskušam tudi prenesti na vse druge bolne ljudi, obolele za rakom. Zdaj vem, da nisem sam in nikoli ne bom. Tudi drugim bolnikom vlivam upanje, in to mi pomeni ogromno," je še dodal Tomaž za konec.