Znani obrazi Filipu Flisarju na poseben način čestitali ob rojstvu hčerkice Sofie

Znani obrazi Filipu Flisarju na poseben način čestitali ob rojstvu hčerkice Sofie (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
11. 7. 2018

Prejšnji teden je smučarski krosist Filip Flisar postal očka. Z Moniko ju je osrečila prvorojenka, ki sta jo poimenovala Sofia. In veseli družinici je med prvimi čestital tudi njun dobri prijatelj Tomi Gomilšek, ki je v domiselnem videoposnetku združil številne znane Slovence.

Te dni lahko na družabnih omrežjih spremljamo prav posebno videočestitko, ki je namenjena našemu najboljšemu smučarskemu krosistu Filipu Flisarju in njegovi izbranki Moniki, ki sta nedavno postala starša. Glasbena čestitka, ki jo je pripravil Tomi Gomilšek, je združila številne znane Slovence, ki so mlademu paru čestitali.

Tomi Gomilšek

"Iskreno povedano se je projekt začel že februarja. Poklical sem prijatelja Jana Vaukmana, ki je bolj poznan pod umetniškim imenom Vauks, in ga prosil, ali lahko pri njem posnamem besedilo in videospot. Pripravljen je bil pomagati pri celotni izdelavi pesmi in pri montaži celotnega videospota. Znane obraze, ki jih lahko zasledite v spotu, pa sem moral poiskati sam," nam je zaupal Tomi. "Nekatere sem poznal in jih prosil osebno, drugim pa sem pisal in jim razložil svoj namen. Z veseljem lahko povem, da je bilo 95 % znanih Slovencev takoj za akcijo. Res sem se moral voziti skoraj po vsej Sloveniji, vendar mi ni bilo težko, saj sem vedel, zakaj to delam."

Tomi in Monika sta namreč zelo dobra prijatelja, saj sta v otroštvu veliko časa preživela skupaj. "Sem namreč edinček in Monika mi je vedno bila kot starejša sestra. Poznava se pravzaprav že od malih nog, saj smo sosedje. Starši so družinski prijatelji. Zelo dobro se razumemo in moram povedati, da sem pri njih velikokrat dobro jedel in tudi prespal. Zame so skrbeli, kot da sem njihov otrok, za kar jim bom večno hvaležen. Naključje je tudi to, da sta se Monika in Filip preselila in šla živet zase. Tukaj v hiši, kjer živim zdaj, smo prav tako sosedje. Monika in Filip sta zdaj moja soseda, jaz pa njun (smeh). Tomija pa je v preteklosti zaznamovala še ena preizkušnja, za kar bo Moniki večno hvaležen. "Ne smem pa pozabiti tega, da ko je moja mami zbolela za rakom, nam je samo družina Vuk dejansko pomagala in nam stala ob strani. Monikin oče je takrat naredil vse, kar je bilo v njegovi moči. Z njihovo pomočjo je moja mama danes še zmeraj med nami. Brez njih nam ne bi uspelo."

Tomi Gomilšek: Znani obrazi  pozdravili  Sofijo

Kdo je Tomi?

Tomi Gomilšek je 25-letni Ptujčan, njegov hobi in največje zadovoljstvo pa je žongliranje in nastopanje. "Največ nastopam skupaj z zavodom Dornava, kjer so ljudje z Downovim sindromom. Najbolj iskreni ljudje! Z žongliranjem se ukvarjam od leta 2005, ko je bila na Ptuju žonglerska konvencija. Takrat so me vsi ti žonglerji navdušili s svojimi vragolijami in želel sem jih poskusiti tudi jaz. Od takrat je žongliranje moja notranja sreča."

Pri čestitki so pomagali ...

"Pri nastanku te čestitke je v prvi vrsti sodeloval moj prijatelj Vauks, brez katerega ne bi bilo tega izdelka. Od znanih obrazov so v videospotu sodelovali: Alya, Isaac Palma, raper Zlatko, Poskočni muzikanti, Tanja in Kori z Radia Center, naš štajerski slavček Damjan Murko, boksarski šampion Dejan Zavec, radijski voditelj Mikić, komik Tadej Toš in glasbenik Omar Naber. V videospotu se pojavijo tudi moji prijatelji, ki so mi priskočili na pomoč, za kar sem jim zelo hvaležen. Ne smem pa izpustiti seveda hotela Mitra na Ptuju, kjer so nam prijazno odstopili prostor za snemanje."

 Besedilo: MIMA // Foto: osebni arhiv, Tadej Turk, Tine Zorec

Priporočamo