Tomi Meglič (Siddharta): Življenje je polno presenečenj

Tomi Meglič (Siddharta): Življenje je polno presenečenj (foto: Marko Delbello Ocepek, Goran antley) Marko Delbello Ocepek, Goran antley
Vir: Nova
9. 5. 2016

V zadnjem času medije polni priljubljeni pevec, pa ne le zaradi junijskega koncerta v Križankah, ki bo odmeval po Ljubljani. Če bi morda postal pilot ali kirurg, medijev njegovo zasebno življenje ne bi toliko zanimalo, vendar pa se Tomi s tem ne obremenjuje in želi kot vzoren oče le zaščititi svoja otroka. "Morata se počutiti varno!"

Tomi in Manca imata šestletnega Zaka in štiriletno Noro.
Prva skupna fotografija z novo punco Taro Zupančič, ki je nastala na Playboyevi zabavi v Cirkusu, je povzročila poplavo novic o Tomijevem razhodu z nekdanjo partnerico Manco.

Mediji so v zadnjem mesecu kar posegli v vaše zasebno življenje. Kako pa sicer vaš poklic vpliva na življenje med domačimi štirimi stenami?

Zaradi tega poklica sem veliko bolj prepoznaven, kot če bi morda opravljal katero drugo delo. Vendar to ni nujno le ovira, temveč prinese tudi nekatere pozitivne stvari. Sam sem se na prepoznavnost hitro navadil in jo vzel v zakup, hkrati pa tudi medije. Tudi z oboževalci nimam nikakršnih težav, saj so nadvse kultivirani. Slovenci nismo narod, ki bi bil dovzeten za zvezde oziroma znane osebnosti.

Kaj pa obrnjeno? Kako zasebno življenje vpliva na vaš poklic?

Mislim, da so naša življenja tesno prepletena z našim ustvarjanjem, saj smo vendarle umetniki. Iz svojega življenja črpamo navdih za glasbo. V zadnjem času se nam veliko stvari dogaja tudi v zasebnem življenju, spremembe pa so vplivale tudi na novejše komade. Muzika je vtis trenutnega časa, navdiha oziroma življenja.

Ali se vam zdi medijska izpostavljenost moteča?

Ne, z mediji nimam težav. Včasih kar pozabim, da sem oseba, ki bi jo lahko ljudje prepoznali. Če se nekaj časa malo potuhnemo in smo odsotni s scene, potem kar pozabimo, kako prepoznavni v resnici smo.

Kako moteče pa je to lahko za vašo družino – glede na to, da ste tudi oče šestletnemu Zaku in štiriletni Nori?

Seveda je drugače, saj nekaterih fotografij svojih otrok ne bi rad delil z vsem svetom. Odločitev namreč ni njuna, jaz pa ju ne morem vprašati, ali bi to rada ali ne. Tega se še ne zavedata, saj sta s tem rojena in ne trpita. Jaz pa kot oče moram biti malo zaščitniški. Otoka se morata počutiti varno.

9. junija boste 20-letnico ustvarjanja delili tudi z oboževalci, in sicer v ljubljanskih Križankah.

Tako je! Ambient v Križankah je resnično poseben, tudi energija, ki združi izvajalca in občinstvo. Tudi sam najraje obiščem prav koncerte v Križankah, ravno zaradi odličnega zvoka in atmosfere, koncerti potekajo zunaj na zraku, pa tudi zmogljivost je ravno pravšnja. Gojim izredno spoštovanje do tega koncertnega prostora; do zdaj nismo velikokrat igrali tam. Želeli bi si zapomniti ta koncert, prav tako pa naj si ga zapolnijo tudi obiskovalci.

Bo na koncertu tudi družina?

Sin in hči sta še premlada, tako da nas bosta morda poslušala le na tonski vaji. Večerni koncert poteka prepozno in ne vem, ali bi zdržala. No, vsaj ne bi bila najboljše volje. Zak bi morda še zdržal, saj ga koncerti nadvse zanimajo, pa saj bosta imela še dovolj priložnosti. Ko bosta bolj odrasla, bosta z večjim užitkom to sprejemala.

Ali sicer otroka poslušata vaše pesmi?

Ja, še celo preveč. Težko jima je predstaviti še kaj drugega. Z užitkom poslušata našo glasbo, ker to oči dela in ker poznata vse naše člane. Sicer pa se trudim, da jima predstavim še kaj drugega.

Kaj menite o medijskem trušču, ki je nastal po vaši prvi skupni fotografiji z voditeljico Taro Zupančič v klubu Cirkus?

Mislim, da mediji potrebujejo nekaj, o čemer bi se razpisali. Ničesar ne skrivam, vendar tudi razglabljati ne želim o tem. Življenje je polno presenečenj, na nekatere stvari si pripravljen, na druge pač ne. Seveda je smiselno, da tudi mediji to zagrabijo. Ni veliko zanimivih stvari, o katerih bi lahko pisal pri nas.

Kako pa na svežo zvezo vpliva vmešavanje medijev?

Vsi skupaj smo pri sebi razčistili, kar je najbolj pomembno. Ne govorim veliko o teh stvareh, ker niso nič posebnega. Življenja drugih ljudi so bolj tragična, tako da se naša zgodba resnično ne zdi nič kaj preveč posebnega.

Pilot ali kirurg?

In kaj bi se zgodilo, če se fantje že v najstniških letih ne bi odločili za ustanovitev Siddharte? Tomi priznava, da bi postal kirurg ali pilot, če bi seveda imel dovolj volje. "Zanimajo me letala in človeška anatomija, ko sem bil mlajši, sem o tem bral še veliko več. V trenutku vpisa na fakulteto pa nisem bil dovolj zrel ali delaven, da bi se tega lotil," je povedal priljubljeni pevec, ki se je za pevsko kariero odločil že pri rosnih 18 letih.

■ Nika Arsovski

Foto: Goran Antley, Marko Dolbelo ocepek

Značke: Tomi Meglič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri