Tomica Banfić (Slovenija ima talent) še išče pravo!

Tomica Banfić (Slovenija ima talent) še išče pravo! (foto: GORAN ANTLEY) GORAN ANTLEY
Vir: Nova
24. 12. 2018

Simpatični Tomica Banfić s svojim glasom še zdaleč ni začaral le predstavnic nežnejšega spola. 

Fant z izjemnim glasom, ki se je občinstvu prvič predstavil s pesmijo hrvaškega ljubljenca Petra Graša in v polfinalu zapel pesem svojega največjega vzornika Tošeta Proeskega, je po duši veliki romantik, ki pa še danes išče svojo boljšo polovico. A na prvem mestu je trenutno glasba.

“Ne predstavljam si življenja brez glasbe. Spominjam se odprtja kmečkega turizma mojega starega očeta, takrat sem bil še zelo majhen. Stal sem na mizi, zraven mene pa so s čudovito melodijo moja ušesa napolnjevali tamburaši,” nam je zaupal postavni Hrvat, ki je že od malih nog tesno povezan z glasbo. Poleg velikih imen, kot sta Oliver Dragojević in Toše Proeski, pa Tomica obožuje tudi slovenske glasbenike. Najljubša sta mu Jan Plestenjak in Oto Pestner. Glasba ga spremlja vsak dan, saj je razpet med domom in Markovci pri Ptuju, kjer deluje kot CNC-operater – programer. Pa si predstavlja prihodnost v glasbi ali bo ostal v programerskih vodah?

“V vsakem primeru je na prvem mestu glasba. Vse drugo pa je v tem trenutku moja služba, kar je treba v današnjem času ceniti. Naj čas prinese svoje. Šele takrat bom verjetno lahko podal bolj temeljit odgovor,” ostaja skrivnosten Tomica in nam namigne, da je veliko odvisno tudi od izida v finalni oddaji Slovenija ima talent.

Glasba ima prioritetno mesto v njegovem življenju, tako kot družina, s katero je tesno povezan. Enaindvajsetletnik živi s starši in sestro Tanjo. Družina je zelo verna, tako ima tudi vera v njegovem srcu prav posebno mesto. Ob številnih hobijih, službi in drugih obveznostih pa tako ostane le malo časa za dekleta. Tomica je namreč še vedno samski. Sam nadvse ceni moralne vrednote, ki mu jih je privzgojila družina: to so odpuščanje, poštenost, ljubezen, spoštovanje življenja in samoobvladovanje, tovrstne karakteristike pa išče tudi pri bodoči partnerici.

Vsekakor mu je zelo pomembno, da je dekle pošteno, s kajenjem ga boste le odbile, prav tako pričakuje veliko razumevanja do glasbe in njegovih hobijev. Pomembno se mu zdi, da “me bo dekle podpiralo in me sprejelo takšnega, kot sem”. Pri nežnejšem spolu najprej opazi sramežljivost, njegovo pozornost pa privlači tudi nasmeh. Njegovo srce je že bilo strto, zato si želi dekleta, ki mu bo ljubezen vračalo v enaki meri, kot jo bo dajal on: “Mislim, da je to edino pošteno.”

Pravo še išče

Trenutno je v njegovem življenju toliko obveznosti in priprav na nastop, da o dekletih nima časa razmišljati. Kot je zaupal, pravo še vedno išče. Že v šovu je povedal, da je imel zlomljeno srce, njegova bivša pa je bila slovensko-hrvaškega porekla. Od tega so sicer minila že dobra tri leta, tako da je pripravljen na novo ljubezen. Sicer punce iz Slovenije še ni imel, morda pa mu tokrat srce ogreje naše gore list?!

Besedilo: N. A. // Fotografije: Goran Antley