Tone Košmrlj zapustil Pop Design

27. 8. 2013

Potem ko so se nekoč največji slovenski pop glasbeniki, skupina Pop Design, vrnili na glasbeno dogajanje, je pred dnevi glasno završalo. Toneta Košmrlja ni več v skupini.

Tone Košmrlj, basist in dosedanji vodja skupine Pop Design, naj bi bil po naših podatkih le še zgodovina skupine, ki je nekoč s svojimi uspešnicami navduševala celotno Slovenijo.

Čeprav se je v skupini zamenjalo kar nekaj pevcev, poleg Mirana Rudana in Vilija Resnika je bil nekaj časa pevec skupine Pop Design celo partner Saše Lendero Miha Hercog, je okostje skupine, ki so ga predstavljali Tone Košmrlj, Janez Marinšek in Matjaž Vlašič, ostajalo vseskozi isto.

Prvi je iz skupine odšel Vlašič, ki se je posvetil avtorskemu glasbenemu ustvarjanju in delu s skupino Yuhubanda, pozneje pa sta iz skupine, ki je nekaj let igrala v nespremenjeni obliki z Miranom Rudanom na čelu, izstopil še kitarist Jani Marinšek. A zdaj se je kolesje obrnilo.

Je kriv Kolovrat?

Tone Košmrlj, ki je ves čas skupine veljal za vodjo in ki je konec koncev skupino skupaj z Miranom tudi ustvaril, je zadnja leta vse več energije vlagal v radijsko delo lokalne radijske postaje in igranje s skupino Kolovrat, v kateri se je, čeprav skupina igra narodno-zabavno glasbo, očitno našel.

V preteklosti se je večkrat zgodilo, da so se termini nastopov pokrivali, zato naj bi nekajkrat namesto Pop Designa nastopal Rudan sam, kar pa seveda ni bilo dobro za posel. In zgodilo se je: Tone Košmrlj je po naših informacijah zgodovina Pop Designa.

Posvetil naj bi se delu z ansamblom Kolovrat, s katerim je obiskal tudi Združene države Amerike in v katerem prepeva njegova hči Nadja. Še več. V skupino so se zdaj po slišanem iz glasbenih krogov vrnili tako Marinšek kot Vlašič, ki naj bi bil tudi idejni vodja tega, kako bo videti novi Pop Design.

»Pop Design bo precej bolj modern, veliko bo novega zvoka in še stara zasedba je odločena, da bo naredila korak naprej. Tone je na žalost moral oditi, a govori se, da pripravljajo nove skladbe, ki bodo Pop Designu dale tudi nov pečat,« nam je uspelo izvedeti iz glasbenih krogov.

Več o tem, zakaj je Tone odšel in kako bodo v skupini nadomestili njegov odhod, pa bomo verjetno izvedeli prav kmalu, saj ima skupina kar nekaj nastopov in takrat bo jasno, kdo je koga: Tone Pop Design ali Pop Design Toneta.

Zoja Ahlin

Značke: Tone Košmrlj