Tone Pavček je ženske rad očaral z rimami

Tone Pavček je ženske rad očaral z rimami (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
Vir: Lady
3. 1. 2018

Igralka z veliko začetnico Saša Pavček je v pogovoru z uspešno piarovko in menedžerko Andrejo Jernejčič spregovorila o igralskem poklicu in poeziji, razkrila pa je tudi nekaj zanimivosti o svojem pokojnem očetu, priljubljenem pesniku Tonetu Pavčku.

Pavčku je bila rima tako rekoč položena v zibelko. Ni je vpletal le v svoje pesmi, ampak tudi v vsakdanje življenje. Predvsem je z verzi rad očaral ženske, in to je spoznala tudi Andreja. Pavčka je namreč kot mlada novinarka voditeljica prvič srečala na ulici. Njegov odgovor je eden redkih, ki ji je ostal v spominu, saj ga je povedal v verzih.

"Andreja, to je najbrž naredil tudi zaradi vas. Ni bil neobčutljiv za inteligentna in lepa dekleta in žene. Te so ga zelo navdihovale. Užival je, če je lahko z rimo šarmiral simpatično, lepo novinarko," je dogodek pojasnila njegova hči Saša, ki je bila tokratna gostja Zajtrka PR'Andreji.

Pavčkov smisel za slovensko besedo se je prenesel na hčer, ki piše dramska besedila, eseje, poezijo. "Rada imam slovenski jezik in rada imam besede," je povedala Saša. Čeprav živimo v dobi instantnih podob, sama še vedno verjame, da ima beseda največjo moč. Pisanja poezije se je sicer lotila šele pred kratkim, saj je kot hčerka slavnega pesnika čutila večji pritisk in ni želela razočarati.

Foto: Primož Predalič, osebni arhiv

Priporočamo