Toni Pugelj: Družina je na prvem mestu

6. 9. 2015

Ima jasno postavljene cilje, prizadeva si, da so najboljši, največji, opazni, da narekujejo trende in da so predvsem drugačni od drugih. Vztrajnost je vrlina direktorja največjega nakupovalnega središča pri nas, Cityparka, Tonija Puglja. Ne, ni eden izmed tistih moških, za katere žene opravijo večino nakupov. Tonija Puglja navdušuje dinamika trgovin, in to je ključ njegovega uspeha.

Z govoren, nasmejan in z žarom v očeh točno ve, kaj hoče. Trgovina je del njegovega življenja že, odkar je delal v mednarodnem podjetju Hofer, kjer je bil sprva regionalni vodja prodaje, tudi v Avstriji, in nato prokurist oziroma vodja prodaje. Izkušnje je nabiral tudi kot samostojni finančni svetovalec za avstrijsko podjetje AWD. Zdi se, da je rojeni vodja, ki ga navdušujeta odlično prodajno osebje ter opazovanje potreb in želja strank. Veseli ga delo v mednarodnem okolju, kjer si nabira bogate izkušnje. Danes je tako že peto leto direktor v mednarodnem podjetju SES Center Management, kjer imajo v upravljanju skupno 28 trgovskih centrov. Tako lahko več kot 9 milijonom obiskovalcem, kolikor jih je lani obiskalo Citypark, ponudi najboljše prakse iz tujine in dodatne storitve.

Poslovanje v smeri dobrodelnosti

Toni Pugelj je neustavljiv. To se kaže v več kot 125 prodajalnah in lokalih, med njimi so številni edinstveni tudi v svetovnem merilu, in tem, da so obiskovalcem pripravili lani kar 239 dogodkov, so najmodernejši in postavljajo modne trende. "Zame je uspeh vsej tej množici ponujati najboljše izdelke in storitve, jo navduševati z najnovejšimi smernicami in seveda ob sebi imeti predane in navdušujoče sodelavce," pravi. Citypark je postalo največje nakupovalno središče pri nas, ki pa je že mnogo več, ne le prostor za nakupovanje. Velik del aktivnosti namreč vlagajo v družbeno ozaveščenost in skrb za okolico. Zavedajo se, da lahko le tako svojim kupcem in obiskovalcem, ki jim že 13 let izkazujejo naklonjenost s svojimi obiski, povrnejo nekaj dobrega. A ne le dobro za kupce, tudi za lokalno skupnost in naše šolarje. Tokrat so se odločili, da bodo pomoč namenili osnovnim šolam, ki potrebujejo obnovo. K sodelovanju so povabili 120 osnovnih šol iz Ljubljane in okolice. Zmagovalna je prejela obnovo v vrednosti 5.000 evrov. "Želimo si, da bodo generacije naših potomcev znanje pridobivale v čim bolj dostojnih in urejenih šolah, ki bodo vsem nam v ponos," pojasni Pugelj.

Nakupuje z Lorello Flego

Uživa v razvoju, ki se gradi na razvoju posameznika, in se veseli nenehnih izzivov. V sklop vodenja Cityparka sodi tudi skrb za najemnike centra in zasedenost prodajnih površin ter marketinške strategije za več kot 125 partnerjev. Toni Pugelj se zaveda, da vsak trud s seboj prinese rezultate in odlične so dosegli tudi z drugimi okoljsko ozaveščenimi projekti poleg projekta obnove šol. Ločevanje odpadkov je stalnica, zato so po vsem nakupovalnem središču postavljeni koši, s katerimi spodbujajo ločeno zbiranje odpadkov. Kupci parkirajo v garažni hiši, opremljenimi z LED-svetili, z njimi pa so opremili tudi prostore nakupovalnega središča. "Čeprav smo nakupovalno središče, smo zadnji dve leti promovirali skrb za zelene mestne površine in obnovo gozdov po žledolomu. To smo poskrbeli s projektom Posvoji drevo ter se pridružili vseslovenski akciji Dva milijona sadik za dva milijona uničenih dreves v žledolomu," razlaga sogovornik. Ob tem jim je v Cityparku mar tudi za čistejši zrak. Obiskovalcem so omogočili, da se brezplačno pripeljejo z mestnim kolesom projekta Bicikelj in parkirajo na treh postajah v bližini nakupovalnega središča. Sicer Toni Pugelj ne prihaja v službo s kolesom, kolesari pa v prostem času, ki ga najraje kakovostno in raznoliko preživlja s svojo družino. Družina je zanj na prvem mestu, zato se trudi čim bolj ohranjati ravnotežje med delom, družino in drugimi dejavnostmi. Seveda mu v družbi treh deklet res ni nikoli dolgčas. Med dopustovanjem v tujini si skupaj z njimi večkrat ogleda nakupovalna središča, kjer združi prijetno s koristnim in se uči od najboljših. Rad se modno oblači in s svojim stilom sledi modi.

"Z veseljem skočim v trgovino, saj točno vem, v kateri trgovini bom našel kaj primernega zase. Imam prednost, saj v našem nakupovalnem središču že več kot pol leta sodelujemo s priznano modno strokovnjakinjo Lorello Flego, ki je prvo soboto v mesecu sicer na voljo našim obiskovalcem. Včasih mi svetuje tudi ona, saj najde kombinacije, ki jih sam ne bi opazil. Nikoli pa ni tako, da bi mi vsa oblačila izbirala soproga," hudomušno doda Pugelj.

Značke: Toni Pugelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri