Tony Cetinski: "Nisem moril, zgodila se mi je velika nesreča"

Tony Cetinski: "Nisem moril, zgodila se mi je velika nesreča" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
23. 11. 2017

Razveseljujete ljudi, polnite koncerte in predstavljate hite za hitom, dokler se čez noč ne zgodi tragedija in se pod kolesi vašega avtomobila znajde človek ...

Vaše življenje se spremeni v nočno moro. Se lahko izkopljete iz tega? Pevec Tony Cetinski je za Story zaupal najtežje trenutke iz svojega življenja ...

Story: Kako se počutite te dni?

Težko je. Resnično. Nikomur ne želim, da doživi kaj podobnega. Življenje se ti sesuje. Ostane neizbrisna rana. Zgodba, ki me bo spremljala vse življenje. Moje misli in molitve so z bližnjimi pokojnika.

Story: Kako naprej?

Glasbenik sem, pevec, živim od tega. Zgodba me je sesula do konca in vrniti se na oder je nekaj najtežjega v tem trenutku. A moram nadaljevati svoje življenje, moram se boriti, moram dati ljudem tisto, za kar živim - glasbo. Vsak dan se dogajajo nesreče. Ko se je zgodila meni, so me številni pribili na križ, a ne vedo, da s tem ustvarjajo bolečino bližnjim pokojnika, kot tudi meni, ki me je doletela najhujša nočna mora.

Story: Pravite, da boste nadaljevali tisto, za kar tudi živite. Kljub temu ste veliki koncert v Švici z zasedbo Parni valjak odpovedali?

Enostavno ne zmorem. Ni moči, ni energije in volje, da bi se lahko postavil in dal ljudem tisto, po čemer me poznajo. Konec meseca me čaka koncert v Zadru, potem je vmes nekaj premora.

Story: Premor za pripravo na veliki koncert 18. decembra v Ljubljani?

Veste, neizmerno težko je. Premor, ki ga potrebuje glava. Ta ne bo nikoli več takšna, kot je bila do te nesreče. Ko stopiš na oder, moraš ljudem dati tisto, po čemer te vsa leta poznajo. Ravno to bo najtežje.

Story: Kaj si trenutno želite?

Včasih si želim mir in tišino, da sem odmaknjen od vsega, predvsem pa vem, da se moram posvečati sebi, kar je najtežja naloga do zdaj v mojem življenju. Hvaležen sem bližnjim in prijateljem za podporo v času, ko preživljam najtežje trenutke v življenju.

Story: Z ženo Dubravko ste se komaj dobro ustalili v Rovinju. Boste lahko ostali tukaj?

Rovinjski zrak je v moji krvi, ljubim ga. Predstavljajte si, da mesto, ki ga ljubiš, vse kavarne, vsi ti dobri ljudje ... Nikomur se mi ni treba opravičevati, ker se takšna nesreča lahko danes zgodi vam. In bog ne daj, da se vam zgodi. Kako bom nadaljeval, mi bo povedalo in narekovalo srce. Če se ne bom mogel sprijazniti s tem, da ostanem tukaj, ne bom ostal.

Story: Vam je žena v veliko oporo?

Žena je moja največja opora in presrečen sem, da jo imam. Prav tako vse prijatelje. Vem, da me Bog ni želel kaznovati.

Story: Številni prijatelji pravijo, da bo prišel tudi svetel čas in da vas zagotovo med drugim čaka še vloga novopečenega očka?

Tisti zgoraj ve, kako in kaj. Verjamem, da tudi to pride na vrsto.

Tony Cetinski: “Vem, da me tisti zgoraj ni želel kaznovati!”

Story: Ste vmes že sedli za volan?

Že do zdaj me je veliko na nastope vozil voznik. Moram pa nadaljevati svoje življenje. Nisem moril, zgodila se mi je velika nesreča. Voziti ali ne voziti. Če glava in srce ne bosta želela, bom zagotovo sopotnik.

Story: Hrvaški mediji vam očitajo, da se niste pojavili na pogrebu pokojnika ...

Razmišljal sem, kaj narediti. Kaj bi storili vi? Zgodi se nesreča, človek umre, vse je uperjeno v Tonyja Cetinskega, jaz pa se pojavim na pogrebu. Sorodnikom in prijateljem ga ne morem vrniti nazaj, kot tudi nihče ne more meni zavrteti filma nazaj, da se ta nesreča ne bi zgodila. In to sta edini dejstvi, ki štejeta!

Story: Se vam zdi, da mediji objektivno poročamo o tem, kar se je zgodilo?

Niti si ne želim prebirati to, o čemer pišete. Vem samo, da je novinarstvo že zdavnaj preraslo vse meje zdravega in normalnega. Razumem, da so si z mojo zgodbo verjetno številni želeli dvigniti branost oziroma število klikov. Ne nazadnje imamo vsi vest. Naj se vsak, ki piše o meni in dogodku, predvsem tisti, ki namerno pišejo o informacijah in brskajo za njimi, vprašajo, kako se ob prebiranju vsega počutijo tisti, ki so izgubili očeta, sorodnika, prijatelja, soseda.

Story: Vam pa številni oboževalci, pa tudi tisti, ki sicer ne poslušajo vaše glasbe, izrekajo besede podpore ...

Za to sem jim neizmerno hvaležen. Zanje bom tudi zbral vso moč in se vrnil na oder. Ni lahko, ko se o tebi širijo neresnice, resnično grda natolcevanja ... Dejstvo je, da se je zgodilo. A človeka nisem videl in nisem ne pil ne divjal z avtomobilom ... Nisem moril, zgodila se je velika nesreča, ob nepravem času sem se znašel na nepravem kraju.

Story: V Sloveniji vas torej lahko pričakujemo 18. decembra na velikem koncertu na Gospodarskem razstavišču?

Pridem. In pel bom za vse, ki me razumejo, podpirajo, in tudi zanj, ki me bo spremljal vse življenje.

Fotografije: Igor Zaplatil, Primož Predalič, Aleksandar Kristovic, Story Press

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story47/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 47/2017

Story 47/2017, od 16. 11. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri