Trent Whiddon in Gordana Grandošek: London ju je popolnoma prevzel

Trent Whiddon in Gordana Grandošek: London ju je popolnoma prevzel (foto: Osebni arhiv, Tibor Golob) Osebni arhiv, Tibor Golob
Vir: Story
12. 3. 2015

Plesalca Trent Whiddon in Gordana Grandošek skoraj vsake pol leta živita na drugi celini - ali v Ameriki, Avstraliji ali Evropi (Anglija in tudi Slovenija). Nazadnje sta živela v Londonu, kjer sta plesala v znanem angleškem televizijskem šovu Stricly come dancing.

Trent v šovu, ko je plesal na pesem Lady Gaga in Tonyja Benetta.

Trenta so pred nekaj meseci povabili k sodelovanju v šovu, njegova soplesalka pa je bila znana pevka Pixie Lott. Žirija, ki je ocenjevala znane pare, je bila sestavljena iz štirih članov, med katerimi so bili Len Goodman, Darcy Bussell, Craig Revel Horwood in Bruno Tonioli. Trent in Pixi sta se uvrstila zelo visoko in angleški mediji so ju vzeli za svoja. "Za naju je bila to zelo zanimiva izkušnja, saj sva prvič po osmih letih delala pri ločenih projektih. Vem, da se sliši čudno, ampak delo naju ponavadi združuje in vse, kar počneva, lahko delava skupaj," nam je zaupala Gordana.

Tokrat je bilo drugače, saj je bil Trent eden izmed glavnih plesalcev v šovu. "Trent je plesal s Pixie Lott, katere album se je prodal v več kot 1,5 milijona izvodov. Pri nekaj šovih sem se tudi sama pridružila, tako da sva na koncu oddaje le delala skupaj." Sicer pa je Gordana možu in Pixi pomagala na vsakem koraku. "Ko podpišeš pogodbo, prevzameš določene obveznosti. Zavežeš se, da vsak teden narediš koreografijo, pripraviš zgodbo in koncept ter naučiš zvezdo plesati. Tako sva s Trentom skupaj delala koreografijo in vsaj do neke mere soustvarjala skupaj." Angleški šov je zelo priljubljen in plesalce z znanimi obrazi spremljajo mediji na vsakem koraku. "Doživela sva resnično slavo slavnih in izkusila, kako vse poteka in zakaj je toliko skušnjav v svetu slavnih," prizna Gordana. "V Angliji je Stricly come dancing eden izmed največjih šovov. Po gledanosti tudi večji od X Factorja. Številke se razlikujejo v 2,3 milijona gledalcev. Za nas veliko število glede na to, da ima Anglija 53 milijonov prebivalcev. Šova sta bila na isti večer in tako se je pokazalo, da plesni spektakel pritegne večje število gledalcev. Tudi mediji so toliko bolj agresivni. Glede na to, da je Trent plesal s Pixi, so sledili tudi nama. Kjerkoli smo se pojavili, so bili paparaci. Tako da resnično vidiš, kako gre drugo z drugim z roko v roki. Je pa naporno, če tega nisi vajen," še dodata.

"Še posebej, ker so treningi potekali vsak dan po šest do osem ur. Tri dni na teden tudi po 12 ur in vse skupaj je trajalo dobre štiri mesece. Trent in Pixi sta prišla do četrtfinala, čeprav so vsi mislili, da bosta zmagala. Medijska podpora je bila za naju seveda dobra, saj so naju oba povabili k sodelovanju pri Stricly come dancing live tour. Več kot tri tedne smo potovali in plesali po arenah po vsej Angliji in Škotski. Arene je obiskalo vsak dan, včasih tudi dvakrat na dan, po osem tisoč ljudi. Vzdušje je bilo izjemno in nepozabno, tako da lahko rečeva, da se je res izplačalo, če ne že za kaj drugega, pa vsaj za spoznanje tega občutka," doda Gordana. "Kaj bo v naslednji sezoni, še ne veva, saj se tam začnejo priprave šele marca, nato aprila in maja, ko se določajo plesalci in zvezde za naslednjo sezono. Je pa vse seveda odvisno od tega, kakšne zvezde dobijo, in nato temu prilagodijo plesalce z določenim karakterjem in osebnostjo. V prvi vrsti se morajo ujemati, saj so kar nekaj mesecev skupaj."

Gordana in Trent tako tudi po šovu ostajata del ekipe in se redno vračata v London. "Konec tedna sva bila v Londonu, kjer sva se udeležila novega BBC Stricly projekta, ki je v Liverpoolu. Vodilni z BBC Worldwide se dobijo na letnem sestanku oziroma večerji in tam se predstavijo vsi šovi, ki jih imajo. Po tej predstavitvi lahko druge države zakupijo licenčne šove, vse od SCD do Top Geara in drugih. Plesali smo za Backstreet Boyse, gledala sva Paolo Nutini v živo in spoznala Davida Hasselhoffa, ki je igral v komediji. Vse to se je dogajalo na BBC Worldwide show casu." Gordano nato marca čaka sodelovanje v šovu Stricly people. "V tem projektu profesionalni plesalci plešemo z ljudmi, ki so posvetili določen del življenja humanitarnim organizacijam ali naredili nekaj izjemnega. Trent pa maja nastopa v šovu Puttin on the Ritz s Pixie v Londonu in Newcastlu. Potem naju čaka še junija sodelovanje v projektu, kjer bova nastopila skupaj. Naučila sva se, da ničesar več ne načrtujeva vnaprej, saj sva se lani preselila v Los Angeles, nato pristala v Londonu. Vse skupaj se je zgodilo v 14 dneh, in če načrtujeva, je rezultat na koncu vedno drugačen. Raje se pustiva presenetiti," še dodata.

Napisala MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 10/2015

Story 10/2015, od 05. 03. 2015