Trojica iz priljubljene serije Usodno vino

Inja, Enja in Matic so na snemanjih razvili že pravo prijateljstvo. (foto: Trojica iz priljubljene serije) Trojica iz priljubljene serije
Vir: Story
15. 10. 2015

Serija Usodno vino je v teh dneh zabeležila velike uspehe. Na snemanje te priljubljene slovenske nanizanke se je odpravil tudi Story, v zakulisju pa ujel glavno igralko Injo Zalta ter najmlajša člana igralske zasedbe - Enjo Grad in navihanega svetlolasega Matica Jamarja.

Inja je bila nad glavno vlogo presenečena, saj je pred tem zaigrala le v enem filmu.

Že ko smo se približevali enemu izmed snemalnih prizorišč v Ljubljani, nas je na vhodu pozdravil smeh Enje in Matica. Oba osnovnošolca, oba prvič postavljena na prizorišče tako velikega igralskega projekta. Oba se rada šalita in, tako kot je otrokom v navadi, tudi onadva ne skoparita s prikupnimi nedolžnimi zbadljivkami, ki jih mimogrede namenita drug drugemu. "Luštkana sta," je pripomnila lepotica Inja, ko se nam je pridružila na kavču, kjer igralci navadno čakajo na svojo iztočnico. Tudi sama se je namreč v medijski svet podala že kot najstnica, vendar se je v nasprotju z Enjo in Maticem Inja svoje karierne poti lotila pred fotografskim objektivom.

"Takrat sem bila izbrana za zmagovalko nekega natečaja, zaradi česar sem imela veliko slikanj. Manekenska kariera se je pravzaprav začela zelo nepričakovano, enako pa se je zgodilo tudi z vlogo v seriji Usodno vino," nam je povedala in pojasnila, da jo je klic presenetil na počitnicah na Braču. "Vprašali so me, ali bi prišla, in hitro sem se odločila za to pot. Po dveh kastingih sem bila izbrana. Seveda me je odločitev zelo presenetila, ker sem pred tem imela le eno večjo igralsko izkušnjo," nam je pojasnila. Sicer pa je prav dan, ko je prejela veselo novico o novi igralski priložnosti, vsaj za to leto zaznamoval njeno študijsko pot. Kot pravi, je imela poleti že pripravljeno mapo za sprejemne izpite na Akademiji za likovno umetnost, saj se je hotela vpisati na študij kiparstva. "Novico sem prejela dan pred sprejemnimi izpiti, ampak sem se odločila, da se bom letos v celoti posvetila svoji vlogi v seriji," še dodaja. Kultura in umetnost sta zanjo edini možni pot v prihodnosti, saj pravi, da je z njima tako rekoč odrasla. "Od nekdaj sem rada ustvarjala. Veliko sem kiparila, delala sem okraske, tudi za priljubljeni ljubljanski lokal Žmavc," se še spominja.

Čeprav ima Inja komaj 21 let, pa ima za seboj že pestro življenje. Od doma se je namreč odselila pri petnajstih. "Takrat sem imela že resnega fanta in sva bila štiri leta skupaj. Zgodaj sem se osamosvojila, ampak vseeno ne popolnoma. Takrat sem bila malo doma, malo pri njem, popolnoma sama pa sem zaživela pred dobrim letom. Mami tako pravzaprav ni imela nikoli občutka, da sem se zares odselila, ker sem imela svoje stvari doma, ampak me nikoli ni bilo tam. Izkušnja iz zgodnjega najstniškega življenja me je brez dvoma zaznamovala, saj sem začela že zgodaj delati. Delala sem v strežbi, na promocijah, denar pa sem si služila tudi z manekenstvom," nam je povedala in dodala, da so ji prav te izkušnje pomagale pri oblikovanju igralske osebnosti. "Takšne in drugačne situacije so mi pomagale pri tem, da zdaj lahko interpretiram kakšne resnejše vloge," pojasnjuje.

Sicer pa je ljubezen iz otroštva zdaj že preteklost, saj si Inja zadnje leto stanovanje deli z drugim fantom, ki pa zaradi njene igralske vloge v seriji Usodno vino ni ljubosumen. "Mogoče je čisto malo ljubosumen, ampak razume, da je to moja služba in da je to del vloge. Je zelo sproščen glede tega in me podpira," nam je povedala Inja in dodala, da serije skupaj še nista gledala, ker doma nimata televizije.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story41/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 41/2015

Story 41/2015, od 08. 10. 2015