Tudi hčerkici Štefka Bratkoviča simpatizirata z radiem

Tudi hčerkici Štefka Bratkoviča simpatizirata z radiem (foto: Sašo Papp, osebni arhiv) Sašo Papp, osebni arhiv
Vir: Story
27. 5. 2015

Tisti, ki dopoldneve radi preživljate v družbi radia, ste simpatičnega voditelja Štefka Bratkoviča lahko že spoznali. Poleg simpatije z dobrimi koncerti pred mikrofonom prav tako nikdar ni skrival navdušenja nad življenjem s tremi dekleti, ki so ga v zadnjem času navdušila tudi nad prav posebno aktivnostjo - nakupovanjem.

Story: Štefko, zdaj ste na radiu že stalnica … Kdaj se je rodila vaša ljubezen do radia?

Temu pravim usodna privlačnost. Že odkar se spomnim, sem simpatiziral z radiem. Dokončno pa sem se opogumil in se 'osebno spoznal' z radiem konec srednje šole. Sosed je imel sodelavca, ki je v prostem času 'tehniciral' na manjšem lokalnem radiu. Šla sva pogledat in vse drugo je zgodovina, kot pravimo.

Story: Ste si kdaj želeli postati kaj drugega?

Kot otrok sem vedno govoril, da bom vozil bager. Kasneje sem si premislil in glede na to, da imam zelo rad les, imel fiksno idejo, da bom izdeloval takšne posebne, unikatne lesene hiše ter vse druge lepe stvari, ki se dajo izdelati iz lesa.

Story: Zakaj pa ste opustili to misel?

Nihče v družini nima modre krvi. Je pa to še vedno nekje v podzavesti, nekakšen hobi, saj me omenjeno še vedno zelo zanima in zelo aktivno spremljam vse, kar je povezano z naravno gradnjo, do okolja prijaznim bivanjem in alternativnimi viri.

Story: Ste očka dvema deklicama. Si tudi oni pa vašem zgledu želita delati na radiu?

Včasih izkoristim priložnost in ju posnamem ter kasneje uporabim v programu in se jima zdi zelo kul. Zlasti če ju potem slišijo še sošolci. Ali pa ju uporabimo v kakšni reklami. Če sta seveda pri volji in to naredimo skozi igro, kot hec. Ko sta snemalnik in mikrofon pred njima, ponavadi vedno zelo radi odgovarjata na vprašanja, kar sicer ni v navadi. Za zdaj z zanimanjem spremljata, kaj počne ati, čeprav doma tega ne obešamo na velik zvon in se oba z ženo trudiva, da ju ne bi usmerjala.

Story: Pa ste ju kdaj vzeli s seboj na delovno mesto?

Seveda. Zelo radi me obiščeta na radiu. Veliko zanimivih stvari se najde tam - od dobre glasbe, ki jo lahko poslušaš zelo na glas, do slušalk, mikrofonov, nešteto lučk, tipk, studiev ... In potem o vsem tem zelo radi pripovedujeta ali pa vsakič še koga pripeljeta zraven.

Kaj pa ju je najbolj očaralo? Da govorimo v mikrofon in nato to vsi slišijo na radiu. Ali pa da lahko ati kadarkoli uredi, da slišita svojo najljubšo pesem.

Story: Zdaj sta že pravi deklici. Kaj vas kot družino najbolj povezuje?

Da vsak prosti trenutek radi izkoristimo skupaj. To se nam zdi najbolj pomembno. Karkoli počnemo in kjerkoli smo, smo radi skupaj, se družimo, pogovarjamo in igramo. Če bi lahko, bi kar zamrznil nešteto trenutkov posamezne faze odraščanja, zato se oba z ženo zelo trudiva, da bi čim manj zamudila.

Story: Kaj pa kakšna aktivnost, ki je del vašega zdravega načina življenja?

Sprehodi, kolesarjenje in plavanje so najbolj pogoste. Milla že tretje leto obiskuje tudi balet, Julia pa želi letos začeti trenirati atletiko.

Story: Presenečeno sem ugotovila, da ste priznali, da radi nakupujete?

To pripisujem k druženju in skupnemu preživljanju prostega časa, ne glede na to, kje smo in kaj počnemo. Tudi to so trenutki, ki jih ne bi rad zamudil. Sploh zdaj, ko sta že tako veliki, vsaka s svojim okusom in stilom oblačenja, trmasti in izbirčni. Neprecenljivo ju je recimo gledati v trgovini, kako sta že pri teh letih sposobni zamenjati tudi po šest parov čevljev ali oblek, preden jih kupimo. In potem po napornih nakupih seveda še na obvezno kavico ali kakšen kos tortice.

Story: Kaj pa najraje nakupujete?

Če vprašate Millo in Julio, so na prvem mestu seveda igrače. Na drugem mestu pa oblačila. In ta zgodba se za njiju nikoli ne konča.

Story: Kako pa vam gre od rok izbira dekliških oblek za hčerkici?

Brez mame ne gre. Sicer pa pri teh letih že sami izbirata in točno vesta, kaj si želita, zato morata biti obvezno zraven.

Story: Kaj pa, ko bo prišel čas nakupa prvega modrčka?

V igri velikokrat poskusita maminega, tako da se ati že počasi navaja.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2015

Story 20/2015, od 14. 05. 2015

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri