Tudi naši znani obrazi radi vrtnarijo!

12. 4. 2015

Izprašali smo nekaj znanih obrazov, ali bodo letos kaj vrtnarili in vrtičkali letos. Preverite, kaj so nam povedali Blaž Švab, Tina Ternjak, Tina Bolta in Valerio Lutman.

Blaž Švab

Pri nas je Modrijan Franjo najbolj priden na vrtu. Obdeluje ga s svojim tastom. Pri prekopavanju vrta sta res prav ta prava mojstra.

Tina Ternjak

Z mamo vrtnariva vse leto. Naš vrtiček je pestro zasajen, tako da na njem zraven zelenjadnic rastejo sadne grmovnice, trta, cvetlice in zelišča. Radi posadiva tudi cvetlice, ki privabijo različne žuželke in opraševalce. Meni so najbolj pri srcu pomladne rožice, še zlasti primule, in pa sončnice.

Tina Bolta

Vsako leto z mami skupaj obdelujeva vrt za hišo, v zadnjih letih sva ga tudi povečali. Jaz sicer sodelujem bolj kot fizična delavka, ko je spomladi treba celotni vrt prekopati, pa potem kot varuška za zalivanje, ko gre mami na morje. Vrtičkanje nama je obema prešlo v navado, sploh zdaj, ko po toliko letih dobro veva, katera zelenjava odlično uspe, in si potem pripraviva tudi ozimnico, da je zima malce slajša.

Valerio Lutman

Pri nas doma lahko rečem, da zdaj res vsako leto obdelujemo vrt. Tudi sam pri kuhanju rad uporabljam svežo zelenjavo, ker je Tina Ternjak najboljša.