Tudi Saša Lendero sodeluje v akciji Nasmeh z gugalnice

Saša Lendero (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
12. 6. 2014

Tudi pevka Saška Lendero je ena tistih, ki so s svojo fotografijo prispevali k ozaveščanju javnosti v akciji Nasmeh z gugalnice. Akcija, ki trenutno poteka, se širi po vsej Sloveniji in se zavzema za obogatitev javnih površin z gugalnicami za gibalno ovirane otroke.

Saška se rada odzove na akcije, s katerimi se priskoči na pomoč tistim, ki si sami ne morejo pomagati. Zlasti če so to otroci, saj se sama kot matera hčerki zaveda, kaj pomeni igra in razvijanje v okolju, ki spremljajo odraščanje njenega otroka.

"Takšne akcije mi pomenijo majhen korak na poti proti svetu, v katerem bomo ljudje drug za drugega ustvarjali lepši svet. Za sodelovanje v projektu, s katerim bodo pomagali gibalno oviranim otrokom postaviti nove gugalnice, sem se odločila, ker si resnično želim, da bi še na kakšen otroški obrazek vsaj za trenutek skupaj narisali nasmeh," pove Saška.

"Tudi sama sem se zelo rada gugala in še vedno se. Prav tako pa Aria obožuje igrala. Ker vem, kako rada se guga, si lahko samo predstavljam, kako žalostni so gibalno ovirani otroci, ki ne morejo na gugalnice in lahko vrstnike pri veseli igri vetra in nihanja le opazujejo. Upam, da ne več dolgo!"