Tugomir (Big Brother): V njegovem blejskem raju

Tugomir (Big Brother): V njegovem blejskem raju (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
25. 4. 2016

Hišo Big Brother je pred kratkim zapustil Tugomir Kočevar, ki se je za nastop v resničnostnem šovu določil zaradi dobrega 'žura', med srkanjem kave na njegovem vrtu pa nam je razkril še nekaj podrobnosti iz svojega skrivnostnega življenja.

"Česa se bojim? Lopate, rubeža in prazne steklenice. Zdaj pa tudi tega, da bo Jadranka po koncu šova overila poročno pogodbo.“
Jadranko je imel na začetku rad kot sostanovalko, poleg tega se mu je zaradi težkih zgodb iz preteklosti smilila.

Vara le pri čarovniških trikih

"Kar sem pričakoval, sem v oddaji dobil, lahko pa bi bilo še kaj več, vendar se je na žalost končalo," pove Tugo, kot ga kličejo prijatelji. S svojo pojavo v oddaji je želel tudi malo predstaviti svoje čarodejske sposobnosti, ki jih je pridobil z leti dela, kongresi in učenjem. 57-letni Tugomir je po izobrazbi komercialist, vendar pa je upravljal predvsem delo višjega upravnega delavca, pred odhodom v šov pa ni imel redne zaposlitve, zato si je lahko 'dopust' tudi privoščil. V čarodejstvo se je zaljubil leta 1995 med obiskom Hongkonga, od tedaj pa nastopa predvsem za manjše družbe in pred prijatelji.

"Čarodejstvo je tudi prevara čustev in mišljenja. Tako to varanje izrazim s čarodejstvom, in ne v resničnem življenju, kar je dosti bolje," pove Tugo. V prostem času rad zaigra tudi na strune kitare ali si privošči partijo šaha. Tega ga je že kot petletnika naučil njegov oče, v prvem razredu pa je že premagal vse.

Kmalu dedek

Tugomirjev pokojni oče je nekoč delal kot direktor, medtem ko je mama opravljala delo kemijskega tehnika. Odraščal je v ljubeči družini kot edinec, zato na otroštvo goji lepe spomine. Vojsko je služil v Vojvodini, kjer je s poročnikom kdaj odigral tudi partijo šaha, po njegovem mnenju pa je prav služenje vojaškega roka podobno resničnostnemu šovu. "Skupina 20 ljudi, ki vedno tičijo skupaj. Tako kot v vojski se tudi v oddaji vedno nekdo nekaj dere, kar mi je šlo pošteno na živce," pripoveduje Tugomir.

Kot mladostnik, priznava, je bil nekoliko introvertiran, vendar pa je zaradi poklicne dolžnosti dela z ljudmi, kmalu postal bolj odprt. V zvezi z nekdanjo partnerico se mu je rodila hči, s katero ostaja v dobrih odnosih. Je pa izredno ponosen, saj je nadvse inteligentna in pridna, avgusta pa ga bo razveselila tudi z vnukom. Hči oddaje najverjetneje ni spremljala, zato pa je bila bolj na tekočem njegova mama, s katero se rad druži tudi ob igri taroka.

Ukvarja se s turizmomTugomir

  • Tugomir meni, da so ženske enakovredne partnerice, zato svojo drago vsako jutro razveseli s skodelico kave. Z njegovo boljšo polovico sta zaljubljena že 18 let, skupaj pa vodita tudi namestitve na Bledu.

O MIRELIMirela

  • Mirela je v Tugu našla zaupnika. "Zamorjena je in negotova, vsekakor pa sem zaznal tudi strah pred odhodom iz oddaje," pove Tugo, ki jo je velikokrat pomiril in ji svetoval tudi obisk psihologa. Sicer meni, da je zelo prijazna oseba, s katero se je mogoče pogovarjati.

Nika Arsovski

Foto: Primož Predalič

Priporočamo