Tulio Furlanič: Kuhanje je njegova velika ljubezen

30. 8. 2015

Primorec Tulio Furlanič, bobnar, tolkalist in pevec zabavne glasbe, velja za legendo v vseh pogledih, saj je svojo glasbeno pot začel pri legendarnih Kameleonih kot bobnar in nato z izvrstnim vokalom navduševal pri skupinah Faraoni, Halo in drugih bendih. Primorski glasbenik velja za vsestranskega umetnika, saj vedno pokaže polno mero kreativnosti, s katero vedno očara številne ljubitelje svoje glasbe, ki že leta druži številne generacije.

Stran od glasbenih not je Tulio rad v svojem svetu, kjer prvo violino igrajo športne aktivnosti ter neverjetna ljubezen do kuhanja.

Furlanič"Všeč mi je nordijska hoja, saj tako ohranjam kondicijo. (smeh) Imam pa še številne druge aktivnosti, ob katerih pozabim na glasbeni svet. Zadnje mesece se ukvarjam z risanjem in slikanjem ter recikliranjem stvari. Tehnično kreativnost sem pridobil kot strojni ključavničar. Kuhanje je pa druga zgodba, če ne že res močna ljubezen. Rad kuham, in to za veliko ljudi. V tem res uživam in tako velikokrat v družbi slišim, da če bi bil v kuharskih vodah, bi bil najverjetneje pravi mojster. Obožujem jedi, kjer lahko uporabljam mediteranske začimbe, pobrane z domačega vrta," nam pove Tulio, ki večino časa v teh poletnih dneh posveti pripravi in vsem organizacijskim zadevam za svoj prav posebni jesenski koncert z gosti ob 50-letnici njegove kariere, ki ga z izbrano ekipo pripravlja septembra v Kopru, natančneje v osrčju mesta na arhitekturno obarvanem Titovem trgu.

"Na odru mi bodo delali družbo številni glasbeniki, skupine ter odlične primorske pevke, ki jih pozna širša Slovenija in so prav vse povezane z raznovrstnimi slovenskimi festivali. Vesel sem, da vse organizacijsko poteka, kot mora, saj so priprave in glasbene vaje, na katerih prečudovitih duetov ne bo manjkalo, v polnem teku," doda.

V vlogi slikarja

Kot zanimivost nam je Tulio razkril, da se ob vseh glasbenih obveznostih, ki jih ima s promocijo zadnje pesmi Bloody Mary, s katero je nastopil na festivalu MMS, ter ob pripravah na jubilejni koncert v zadnjem času posveča tudi slikarstvu. "Po novem sem član likovnega društva Izola in se seznanjam s tehnikami risanja ter ob tem ustvarjam svoje slike. Tako nameravam pred septembrskim koncertom za vse domačine ter širšo Slovenijo pripraviti prav zanimivo razstavo svojih slik v koprski kavarni Loggia, ki jo nameravam popestriti s še nekaj relikvijami iz časa, ko sem nastopal z glasbeno skupino Kameleoni," pove.

Priporočamo