TV Golica: Vsako jutro z drugo temo

TV Golica: Vsako jutro z drugo temo (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
5. 5. 2017

Jutranji program na televiziji Golica je vse bolj pester in tudi aktualen.

Vsako jutro se dotaknejo druge teme in jo podkrepijo z zanimivimi javljanji s terena. Vse poteka v živo in zato je spontanost še toliko bolj pomembna. Velikonočni prazniki so za nami, a se še spomnimo velikonočnega kruha, ki so ga pripravljali na očeh vseh gledalcev in gledalk v lepi stari hiši pri Košakovih (Mlin Košak).

V hiši njegove prababice nas je sprejel mlajši gospodar Blaž Košak, ki je pomemben člen njihove dolgoletne mlinarske tradicije. Z Barbaro Pirh sta se lotila peke velikonočnega kruha in glede na to, da so v tem tudi že državni prvaki, sam je tudi član komisije na ocenjevanju kruha, ni bilo strahu, da kruh ne bi uspel, tako kot mora. Na ta isti dan so se lotili tudi tradicije sekanja pirhov, ki tradicionalno že več kot četrt stoletja poteka v Stopičah pri Novem mestu.

Pečo se je sredi tedna odpravil v tatu studio, a se za poslikavo sam še ni opogumil. Mogoče potrebuje le še pravi motiv. Domen Krajnc pa se je že navsezgodaj sladkal. Obiskal je državnega prvaka v izdelovanju sladoleda Tineta Valiča, ki je pripravil sladoled z okusom prekmurske gibanice. To tekmovanje je v Sloveniji potekalo prvič, a zagotovo ne zadnjič. Jutranja druženja, ki sledijo, bodo še naprej zabavna in tudi poučna. Spremljajte televizijo Golica, spletno stran www.golica.si ter Goličino Facebookovo stran in o vsem boste pravočasno obveščeni.

Barbara Pirh