Uf, samo poglejte si to! Preobrazba Oriane Girotto je neverjetna, zanjo je poskrbel virtuoz Milan Gačanović - Gacho

Uf, samo poglejte si to! Preobrazba Oriane Girotto je neverjetna, zanjo je poskrbel virtuoz Milan Gačanović  - Gacho (foto: Foto: Nina Znidersic) Foto: Nina Znidersic
Vir: Story
4. 6. 2022

Oriana Girotto, televizijska voditeljica in po novem tudi profesorica italijanskega jezika, nas s svojim temperamentom in neizmerno energijo nikoli ne pusti ravnodušnih.

Je skrbna mama, ki svoja sinova vzgaja v svobodnem duhu in jima dovoli, da se v življenju sama spoprimeta z odločitvami o prihodnosti. Njen italijanski temperament kar vre iz njenih besed. Je ženska z veliko začetnico, subtilna ter polna empatije, čeprav na prvi pogled deluje rokerica po duši. V življenju se je soočala s številnimi izzivi. Njen najnovejši pa je zagotovo njena prva filmska vloga.

Zaupala nam je, da se je morala spoprijeti s filmskim karakterjem, ki ji sicer ni blizu, toda “moj temperament bo zmogel,” nam je še zaupala v smehu. Rada ima ljudi, ki jo prepričajo s svojimi dejanji. Uživa v življenju, ker pravi, da je prekratko, da bi ga zapravljali za nepomembne stvari. Njeno življenje je polno, za njen urnik pa ima dan dostikrat premalo ur, je še dodala v smehu. In njen smeh je zelo nalezljiv.

Oriana Girotto tokrat krasi naše strani v rubriki Story Stil Preobrazba. Fotografinja Nina Žnideršič in kostumograf ter masker Milan Gačanovič Gacho sta nam Oriano tokrat prikazala v popolnoma novi luči, s kančkom romantike in glamurja, toda njen odločni pogled na fotografiji še vedno izžareva neizmerno lepoto, temperament in odločnost, ki je nikoli ne more skriti, in prav je tako. Nam je všeč! Kdo bo obraz v naslednji preobrazbi, pa vam žal še ne moremo odkriti; vsekakor pa boste presenečeni.

Oriana Girotto

Ženske vedno občudujemo vaš mladostni videz, leta vam res ne pridejo blizu. Kako skrbite zase?

Najlepše se vam zahvaljujem, a mislim, da se tudi jaz, tako kot vsaka ženska, telesno in psihološko prilagajam času. Res je, počutim se mladostno, a v sebi zdaj prepoznavam zrelejšo in odgovornejšo žensko, bolj umirjeno. Zavedam se tudi svojega zrelejšega videza, a kot se vedno govori, pomembno je, da se človek ne postara v sebi. Kdor se počuti mlad, se pravi, da ima še vedno interese, entuziazem, željo po spoznavanju in odkrivanju stvari in ljudi, kdor čuti ljubezen, veselje in radost, kdor se rad smeji, ta se ne stara.

Ste imeli kdaj težave s kožo? Kakšen je vaš lepotni ritual?

Uh, težave s kožo sem imela od 13. do 38. leta, in ko so končno mozolji izginili, so se začele pojavljati gubice. Vmes ni bilo prave pavze, a zadevo sem znala omiliti z ustrezno kozmetiko in tretmaji negovanja in čiščenja kože. Ko imaš težavno kožo, postaneš strokovnjak za ličenje in nego.

Vas je bilo kaj strah se prepustiti rokam virtuoza make upa Milana Gačanoviča – Gacha?

Milana poznam že vrsto let velikokrat sva že sodelovala. Vsakič sem se čudila njegovim talentom. Vedno si je drznil narediti iz mene nekaj posebnega in vedno je projekt izpeljal mojstrsko. Spomnim se, kako me je nekoč peljal v neko vintage trgovino, v kateri se sama zagotovo ne bi znašla. Naučil me je kombinirati kose na eleganten in edinstven način. Pri njem občudujem drznost, ki je pomešana z okusom in občutkom za eleganco. No, če dodamo še to, da sem se v njegovi družbi vedno nasmejem do solz, se pa prav sprašujem, zakaj se ne druživa še več.

Oriana Girotto

Kako se sicer ličite za vsak dan?

To je pri meni posebnost. Nikoli ne grem ven brez ličil, Lahko trdim, da vem, kaj moji koži paše. Ritual ličenja pri meni ne traja dolgo. V 15 minutah imam narejeno podlago, naličene oči in ustnice - vedno na isti način. Ko gre za vsakodnevno urejanje, ne maram eksperimentiranja. V 15 minutah postanem jaz.

Ste tudi sama zagovornica reka manj je več?

Manj ličil v smislu manj podlage na koži. Drugače pa mi je všeč, da se ličila vidijo. Nisem tip za prenežne barve, potrebujem linije in tone, ki prebudijo moj zaspani obraz.

Kaj pa za zvečer? Kot rokerica verjetno izberete malce bolj divji make up?

Seveda, zvečer si lahko drznem malce več. Daljše in izrazitejše črte pri očeh, močnejša šminka itd. V takem primeru si zelo rada vzamem čas; gre za nekakšno predigro pred sproščenim večernim dogajanjem.

Oriana Girotto

Kaj od kozmetike se vedno najde v vaši torbici?

Vlažilni robčki, krema za roke in parfum. Moje rutinsko ličenje in vedenje do svojega naličenega obraza učinkuje tako, da zdrži od jutra do večera.

Kateri je vaš najljubši parfum?

Imam zelo klasičen okus: Chanel 5.

Sicer pa naj bi lepota izžarevala od znotraj, in če ste sami srečni še toliko bolj … Se imate za srečno žensko?

Da! Ker se zavedam, da imam vse: krasno družino, dva zdrava, talentirana, ljubeča sinova, zdrav in soliden partnerski odnos, dobre odnose z ljudmi na splošno, delo, ki mi je pisano na kožo in ki ga opravljam z ljudmi, ki jih imam rada, ter ker živim v mestu, ki ga obožujem. Ja, srečna sem.

Vaš sin je zagotovo ponosen na mamo, ki je tako mladostna …

Mislim, da je moj sin zadovoljen, ker sem mladostna, v smislu, da sem na tekočem z dogajanjem, ki zanima tudi njega. In seveda, ker ga razumem in podpiram ter ker imava isti smisel za humor. Zelo rada sva skupaj in se zabavava. Bolj kot on name sem jaz ponosna nanj. Sem samo topla in mehka podlaga, na kateri se lahko razvijejo vse njegove sposobnosti.

Se vam zdi, da je nekoliko mlajši partner tudi en od ključev, da ženska izžareva še več energije in lepote?

Roko na srce, moj sedem let mlajši Matic je res videti čudovito in mladostno, a da bi izžareval energijo mladost­nika, ki bi mene držala pokonci ... To pa ne. Mogoče prej nasprotno.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Nina Žnideršič

Nova Story že v prodaji

Story