Ugibanja o imenu sinčka Petra Prevca

Ugibanja o imenu sinčka Petra Prevca (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
18. 6. 2018

"Pisati se je začela nova knjiga. O fantku z modrimi copatki," so besede, s katerimi je na družabnem omrežju Peter Prevc razglasil veselo novico o tem, da je postal očka in sprožil plaz čestitk. Prvorojenec ju je z izbranko Mino Lavtižar presenetil le nekaj tednov pred začetkom poletja.

Slovenski orel je znan po tem, da ne mara razkrivati podrobnosti iz zasebnosti, kljub temu pa svoje sledilce na družabnih omrežjih rad razveseljuje s pomembnimi mejniki na življenjski poti. Eden izmed takšnih je rojstvo prvorojenca, čigar otroški jok in smeh bosta od zdaj napolnjevala družinsko gnezdece, ki sta si ga Mina in Peter uredila v Radovljici. Novopečena starša ob rojstvu fantka ostajata skrivnostna, kot nam je uspelo izvedeti, pa naj bi se mlada mamica po porodu dobro počutila. Ker ime ostaja skrivnost, so se pojavila namigovanja in informacije iz njunih krogov, da naj bi bilo fantku ime Ludvik.

V zadnjih mesecih je med slovenskimi športniki odjeknil pravi 'baby boom', potem ko se je na predvečer začetka olimpijskih iger v Južni Koreji deklice razveselila smučarska šampionka Tina Maze, je po prihodu iz Pjongčanga deskar Žan Košir pozdravil sina. V marcu se je povečala družinica rokometaša Mateja Gabra, ki se je razveselil dvojčkov Lana in Nea.

Čar očetovstva pa sta izkusila tudi Kevin Kampl in skakalec Anže Lanišek. Prav slednji nam je že pred časom zaupal, da ga prihod sinčka ni kaj dosti spremenil: "Čim manj poskušam mešati skoke in družinsko življenje. Tudi zdaj včasih hodim po tankem robu, pri skokih moraš včasih tvegati, iti prek sebe. Čisto malo, da vidiš, kje so meje. Mislim, da velike razlike ni, vsaj za zdaj, morda bo drugo leto, ko bo sin večji, kako drugače." Tudi Petrova kolega Jernej Damjan in Robi Kranjec okušata lepote starševstva. "Starševstvo je stvar, ki te najbolj spremeni. No, prisili v to, da kaj spremeniš," nam je priznal Jernej, medtem ko je Robi Kranjec povedal, da je s prihodom hčerke Pike začel na življenje gledati povsem drugače: "Mislim, da je starševstvo zelo dobrodošlo. Šele takrat drugače gledaš tako na skoke, življenje okrog sebe. Vidiš stvari z druge perspektive."

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story13/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 13/2018

Story 13/2018, od 07. 06. 2018