Ula Furlan o nepozabni filmski izkušnji

Ula Furlan o nepozabni filmski izkušnji (foto: arhiv Cvetkov, Marjan Cerar) arhiv Cvetkov, Marjan Cerar
Vir: Nova
21. 5. 2018

Medijsko vsestranska lepotica – gledališka, televizijska in filmska igralka ter voditeljica Ula Furlan – je pred dnevi v vlogi glavne igralke Sarah zaključila snemanje filma Scout pod režisersko taktirko mladega in nadvse perspektivnega Koprčana Alexa, sina slovenskega kaskaderja Roka Cvetkova.

Ulo smo povabili na krajši pogovor, da nam iz prve roke razkrije to posebno filmsko izkušnjo. Ob odlični produkcijski ekipi je namreč delovno uživala na slovenski obali in pri sosedih Italijanih.

Ula Furlan: O nepozabni  filmski izkušnji

"Moja filmska izkušnja je bila realno ena najlepših v življenju. Rdeča nit zgodbe filma Scout govori o slabi strani tehnologije. Čustveni momenti, krasen utrip zgodbe oziroma kratek film za Alexovo diplomsko delo na univerzi oziroma filmski akademiji v Los Angelesu. Iskreno, za Alexa Cvetkova ne najdem vseh besed, s katerimi bi ga lahko opisala, saj je eden najbolj talentiranih, mladih, kreativnih in zagona polnih sposobnih mladih režiserjev in scenaristov, s katerimi mi je uspelo kadarkoli izvesti tako zahteven filmski projekt. Na začetku si namreč rečeš, ja, seveda, gre za kratek film, zgodba je močna, ampak nikakor si nihče izmed ekipe ni predstavljal, kako mogočno se bomo tako igralsko kot človeško spletli med sabo," razkrije Ula in doda: "Moj filmski mož, Anglež Moses Santos Gomes, je eden najbolj nadarjenih igralcev, s katerimi sem imela priložnost delati. Je pa bila neverjetna prednost tudi to, da smo bilia mednarodno sestavljena produkcijsko-igralska ekipa. Preplet Makedonije, Anglije, Slovenije in Hrvaške je odprl vrata do neverjetnega sodelovanja in možnosti, da prestopimo vse meje debate igralske in kulturne scene, ki nas duši doma. Zame sta to bila film in vloga, kot ju še nisem imela priložnosti narediti in doživeti. Priznam, da so mi ob vseh kaskaderskih trenutkih, ki jih je koordiniral in izpeljal vrhunski Rok Cvetkov, vedno šle kocine pokonci."

Ula Furlan: O nepozabni  filmski izkušnji

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: arhiv Cvetkov, Marjan Cerar