Ula Furlan: "Osvobodimo se stremenja za ideali!"

Ula Furlan: "Osvobodimo se stremenja za ideali!" (foto: Žiga Mihelčič ) Žiga Mihelčič
Vir: Story
7. 6. 2015

Ula Furlan je ena od najbolj vročih voditeljic ta hip. Je ideal naravne lepote in brezskrbne svežine, obenem pa spada v tisto srečno peščico deklet, ob katerih se vedno znova vprašaš, kako jim uspe. Kakšen je njen recept za zdrav duh v zdravem telesu, jo je vprašala tudi revija Story, ko je v spomladanskem vremenu z Ulo poklepetala o njenih športnih navadah, tremi in tabujih, ki jih prinaša poletje.

Ne, tudi Ula ni ena izmed tistih, ki bi v telovadnici preživeli polovico dneva, zaradi česar bi kanček nevoščljivosti, ki ji ga namenimo vsakič, ko na televiziji prestrežemo njeno podobo, bil vsaj deloma slajši. Kot pravi, so ji veliko bolj ko vodene vadbe v telovadnih prostorih pri srcu športna druženja na prostem, ki jim je v prvih vročih dneh te pomladi že namenila nekaj pozornosti.

"Najmanj produktivna bi bila brez dvoma takrat, ko bi me zapakiral v dvorano in vpisal na neki program. Temu se upiram z vsemi štirimi, ker nisem navdušenec nad 'notranjimi športi'," je povedala Ula in nadaljevala, da ko beseda nanese na njej ljube športe, na prvo mesto postavi t. i. slack line in plavanje.

"Najbolje je, ko gremo s prijatelji na slack line ali ko lahko poleti plavam. Plavanje je od nekdaj moj najljubši šport, za katerega pravzaprav ne potrebujem prave motivacije, ker mi je tako zelo pri srcu," pojasnjuje Ula, ki je poletno naravnani bioritem pozdravila odprtih rok.

"Živim blizu Tivolija, zato svojim možganom kisik priskrbim s takšno sprostitvijo v naravi," začne pripoved o svojih zdravih ritualih Ula, ki bo samo v juniju odigrala osem ponovitev najnovejše predstave Prevzetnost in pristranost. Prav takšni rekreativni oddihi ji namreč pomagajo pri stresnem vsakdanu, kot nam je povedala, pa se po številnih letih v svetu televizijskih kamer in gledaliških odrov še vedno srečuje s tremo.

"Orošene dlani, pospešen srčni utrip, globoko dihanje - jaz jo občutim tako. Če pa tremo spremeniš v adrenalin, je vedno dobrodošla. Trenutek cmoka v grlu govori o tem, da spoštujemo to, kar delamo. Da smo zavzeti za svoje delo. Trema je lahko nerodna reč, če te ovira pri tem, kar delaš," pojasnjuje Ula, ki obenem priznava, da se včasih zaradi treme tudi znoji. In čeprav je v svetu, kjer s plakatov in televizijskih ekranov zrejo popolne ženske, je normalna stvar, kot je potenje, postal pojav, ki se ga je treba sramovati.

"Ljudje smo v današnjem svetu sooblikovalci popolnosti. Pomislite, mi lahko svojo fotografijo v resnici predelamo takoj, še preden jo objavimo na družabnem omrežju. Svojo popolnost oblikujemo na sebi, na svojih poslovnih izzivih, na tem, kar tržimo, prodajamo, s kom se družimo ... Čeprav je potenje ena izmed tistih stvari, ki so človeške, ki so z nami od nekdaj. Tako, kot pogovor o seksu ni nič takšnega, bi moral biti tudi takšen pogovor o tem, kakšen dezodorant uporabljaš. Osvoboditi bi se morali stremenja za ideali in pogovarjati o teh stvareh.

Vedno lahko ohraniš nivo samega sebe, predvsem pa se moraš zavedati, da si vedno obkrožen z ljudmi, ki so zgolj ljudje. Tako kot neka Ula Furlan 'švica', 'švicajo' vsi," v smehu pove Ula, ki svežino svojega videza v poletnih mesecih najlažje ohranja s svežo prho. "Ko mi čez dan pade energija in se ne počutim dobro v svoji koži, me vedno reši prha. Krema za telo, svež parfum in dezodorant Borotalco, sveža krema na obrazu in malo maskare. Poleg tega imam vedno s seboj tudi osnovni paket ličil, s katerimi se na hitro osvežim, če je treba. Vazelin za ustnice, korektor, krema za obraz in eden od dezodorantov Borotalco. To je to," je svojo skrivnost za svež videz razkrila Ula, ki večjih načrtov za poletje še ni skovala.

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Primož Predalič, Jernej Kokol

Značke: Ula Furlan
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story22/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 22/2015

Story 22/2015, od 26. 05. 2016