Ula Furlan: Polna svežih igralskih izzivov

Ula Furlan: Polna svežih igralskih izzivov (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
20. 8. 2018

Medijsko vsestranska lepotica in televizijka Ula Furlan, hči medijsko znane televizijske dive nacionalne televizije Miše Molk, velja za dekle, ki je le stežka pri miru. A letošnje poletje je drugačno, no, vsaj tako nam je zaupala Ula, ki smo jo v vročem popoldnevu zmotili na oddihu pri sosedih na Hrvaškem.

"Letošnje poletje je nekoliko drugačno, predvsem zato, ker je precej spontano in brez vnaprejšnjega načrta. Vse sveže službeno poslovne aktivnosti so se namreč 'prepakirale' v zaton poletja in začetek jeseni, tako da po dolgem času lahko v svojo dušo in telo stisnem nekajtedenski počitek in mirno plovbo misli," razkrije Ula in nadaljuje: "Že pred poletjem sem bila neskončno srečna, da me je slovenski režiser Alex Cvetkov angažiral za eno izmed glavnih vlog v njegovem kratkem filmu, s čimer sem se vrnila k enemu svojih najljubših poklicev. Prav v igralski smeri me izzivi čakajo tudi jeseni, ko se pripravljam na vlogo v novi igrani seriji. V vsem tem vmesnem času pa si polnim baterije, dobro jem, kakovostno počivam, plavam, potujem predvsem po hrvaških otokih in se učim biti na novo sama s seboj. Najverjetneje je tudi zato med mojimi bralnimi sopotnicami na dopustu pristala knjiga z naslovom The subtle art of not giving a f*ck, ki na sicer bolj populističen, a zabaven in na trenutke povsem 'on point' način opisuje in motivira k razmisleku in delovanju z zavedanje, za kaj je vredno gristi si nohte, stiskati ustnice in zatisniti oči ob krču v želodcu in cmoku v grlu in kdaj in kako preprosto reči ne in se postaviti na stran lastnega dobrega počutja. Stik z morjem pa mi je vedno polnil srce in pogosto sem se ob pomanjkanju vonja po borovcih in ležanja na brisači v Ljubljano vrnila bolj oranžna kot polna energije. Zato letos intenzivno izkoriščam vsak prosti trenutek, da bo notranji in delovni zagon za prihajajočo jesen čim boljši."

Popolne kopalke

Ula nam je razkrila, da je letos med izbiranjem kopalk za letošnjo poletno sezono odkrila ene nadvse zanimive, ki se lahko uporabijo tako v morju kot na kopnem ob nočnih sprehodih ob morju. "Svoje najljubše letošnje kopalke sem srečala pa kar v modni trgovini H&M, so enodelne, zelene barve in odlično funkcionirajo ob skoku na glavo s pomola, ker ostanejo v celem kosu na telesu in pljusk ne odplakne hlačk ali nedrčka," pove v smehu in doda: "Po drugi strani pa v kombinaciji s krilom ali kratkimi džins hlačami lahko delujejo kot bodi in jih brez težav nosim tudi v mestu – popoldne ali zvečer."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv