Ula Furlan: Živi v instant svetu

Ula Furlan: Živi v instant svetu (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
12. 9. 2017

Z Ulo sva se dobili na kavi in najprej si je naročila pito. "Zelo rada jem, kar se mogoče sicer ne vidi, ampak kamorkoli grem, si najprej poiščem nekaj dobrega za jesti." 

Ula, ki je v tem trenutku polno zaposlena, je na intervju prišla sproščena ter nasmejana, najin intervju pa se je iz resnega hitro spremenil v zabavno kramljanje. Govorili sva o njenem poletju, o oddaji Poletje z Ulo in projektih, ki jo čakajo v jeseni.

Kako ste preživeli letošnje poletje?

Letošnje poletje je bilo precej delovno, saj smo začeli nov projekt Poletje z Ulo, v katerem sem enkrat tedensko zagotavljala adrenalinsko in modno obarvane vsebine in raziskovala, kaj vse se da v Sloveniji početi med poletjem. Drugače pa sem najdaljši dopust preživela s fantom v Istri, kjer se je ravno začel džez festival in sva štiri dni poslušala dobro glasbo, se družila s kakovostno hrano in se popolnoma odklopila.

Kot ste omenili, ste letos začeli nov projekt Poletje z Ulo. Katere kraje in stvari ste preizkusili?

V sklopu projekta sem se prelevila v vlogo turistke in obiskala Ljubljano, se spustila po jeklenki na zip-linu v Bovcu, vejkala na Ptuju, v Portopiccolu raziskovala kamnolom in obiskala slovensko obalo. Slovenijo sem videla s popolnoma drugimi očmi in ugotovila, da je res raznolika in lepa. Predvsem pa sem spoznala, da imamo v Sloveniji res krasne ljudi, ki delajo pri turistični ponudbi. Ta projekt me je spravil iz nekih mojih okvirjev, stopila sem iz svoje cone udobja, obenem pa spoznala čudovite ljudi. Tako da sem tudi sebi pričarala vsebinsko bogato poletje, ki ga še dolgo ne bom pozabila.

Kam se poleti raje odpravite? Gore ali morje?

Zame je bilo morje vedno številka ena, zdaj pa so se stvari malo spremenile. Če mi bo uspelo, upam, da v bližnji prihodnosti najamem avto in prepotujem Španijo ali Portugalsko. Glavno mi je, da dobro jem, dobro spim, se crkljam z domačimi dobrotami in si ogledam čim več znamenitosti.

Od letošnjega leta pišete tudi kolumno za Mična.si. Kako se je začelo sodelovanje?

Že nekaj časa sem si spet želela pisati in sem pošiljala v vesolje, naj me nekdo pokliče in me vpraša, ali bi lahko pisala zanj. Obožujem pisani jezik, saj ti da pisana beseda več časa za ubesedit misel, notri pa je več tebe. Na televiziji je prispevek dolg minuto in trideset sekund, vmes sta dve izjavi, tako da ti ostane okoli 45 sekund časa, da nekaj poveš. Kolumna pa se vrača k avtorju, mu da možnost razmišljanja. In tako me je po enem izmed dogodkov, ki sem jih vodila, ustavila urednica Mične in me vprašala, ali bi želela zanje pisati kolumno. In stvari so se poklopile, zdaj pa upam, da bomo dobro delali skupaj.

V eni izmed kolumn ste zapisali, da ste že med poletjem zapisali svoje novoletne zaobljube. V katerem trenutku se je to zgodilo?

Ko se usedeš pred prazen list papirja, začneš malce kopati po sebi in ugotoviš, da razmišljaš o stvareh, za katere prej nisi imel časa. Začela sem razmišljati, kaj čutim in da živim v instant svetu in da sem mogoče malce zanemarila sebe. Rada imam svojo službo, ampak intenziven ritem te hitro izprazni. In ko sva s fantom risala stripe, sem ugotovila, da sem pri tem pa res lahko igriva in svobodna in me nihče ne omejuje. Tako da sem se zaobljubila, da ne smem pozabiti nase, saj živimo v svetu, ko moramo biti zelo ambiciozni in si želimo priti čim dlje, vendar mogoče na tej poti preveč izgubimo sami sebe.

Pravite, da pogrešate ustvarjalnost in da je strast že malce zbledela. Mogoče razmišljate, da bi se bolj posvetili kakšni drugi stvari?

Razmišljam o tem. Vedno bolj se mi zdi, da se v sodobnem času vedno da početi nekaj takega, kar lahko počneš zase. Zdaj, ko imam že nekaj izkušenj za sabo, vem, da lahko marsikaj uresničim in delam predvsem zase. Sicer še ne vem, v katero smer bi šla, ampak dejansko sem že začela in bi rada naredila še več stvari zase oz. take stvari, pri katerih sem 100-odstotno jaz. Sem pa tudi ugotovila, da enostavno nikoli ne bom navdušila vseh gledalcev, saj sem pač malce drugačna, vendar sem dojela, da zato z mano ni nič narobe.

Vas v jeseni čaka kakšen nov projekt?

Planetu zvezde se bo po novem pridružila magazinska oddaja Dan, ki jo bosta vodili Lili Žagar in Katja Tratnik, mi pa se bomo srečevali dvakrat na teden, kako in v kakšnem kontekstu, pa moramo še izpiliti. Drugi projekt, ki ga pripravljam, pa je neke vrste kondicijski trening, v katerem se bo preizkusilo kar nekaj znanih obrazov. Z njimi bomo stavili 50 evrov, če ta trening zdržijo, če ne, pa bodo denar podarili Rehabilitacijskemu centru Soča. S tem projektom si najbolj želimo spodbuditi ljudi, da skrbijo zase in za svoje telo. Bo pa ta oddaja ob petkih.

Vedno bolj se odmikate od nepremišljenega nakupovanja. Kaj vas je spodbudilo k tej odločitvi?

Ugotovila sem, da je manj več, da ne potrebujemo toliko vsega. Ko sem prišla na Planet TV, so mi rekli, naj pokrivam modo, nove trende in spremljam vse Fashion weeke po svetu. Obožujem vse to, ampak enostavno sem se začela spraševati, zakaj bi vsako leto potrebovala novo jakno, ko pa imam lahko eno deset let. Da se preživeti in oblačiti z manj kosi, ki pa so toliko bolj premišljeni. Občudujem ljudi, ki imajo v omari 20 kosov in točno vedo, kaj kombinirati skupaj. Zavedam se, da sem v takšni vlogi, da moram biti vedno drugače oblečena, ampak mi je ta pritisk, da sem vedno videti kot iz škatlice, postal prav neumen. Namesto da bi se veselili, da smo se ravno mi rodili v ta svet, se obremenjujemo, ali ima neka znana oseba en kos oblačila oblečen dvakrat.

Besedilo: Klavdija Rupar
Fotografije: Primož Predalič

Priporočamo