Ula Ložar: Na Tenerife po medaljo

Ula Ložar: Na Tenerife po medaljo (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
18. 7. 2016

Le malokatera njena vrstnica bi se lahko pohvalila s tako pestro pevsko kariero, kot jo pri rosnih štirinajstih letih piše Ula Ložar. Niza uspeh za uspehom in osvaja javnost – pred dvema letoma je postala prva slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije za otroke in redna gostja glasbenih prireditev, naše uredništvo pa je povsem očarala z novo lovoriko.

Za seboj je pustila mednarodno konkurenco in osvojila tretje mesto na tekmovanju Universong Contest. Močan vokal je njen adut, angleški jezik pa ji je domač kot slovenščina: "Na tekmovanju smo po izbiri morali odpeti pesem, ki sega v šestdeseta, sedemdeseta ali osemdeseta. Izbrala sem večni hit 'Girls Just Wanna Have Fun' ameriške pevke Cindy Lauper."

Pesem je bila zmagovalna karta v njenem rokavu in žirija že 16. tovrstnega festivala ji je podelila posebno plaketo. Do potankosti izdelan načrt priprav sta Uli pripravila njena mentorja, duo Maraaya, ki jo na glasbeni poti spremljata že od začetka in ji s svojimi izkušnjami omogočata veliko odskočno desko: "Raay in Marjetka Vovk sta z menoj že en mesec pred tekmovanjem delala na pesmih in me pripravljala, izbora pa sem se udeležila brez njiju. So mi pa družbo in podporo nudili družina, prijatelji in Raayev oče Sandi, lastnik glasbenega studia Osminka." Perspektivna glasbenica se poti na prestižno tekmovanje spominja z lepimi občutki − gostili so ga namreč Kanarski otoki, raj za turiste. In nekaj znamenitosti je izkoristila tudi Ulina ekipa: "Na Tenerife smo z družino prispeli že v ponedeljek, dogajanje pa se je začelo v sredo, ko so prispeli še preostali. Do petka smo imeli z avtobusi organizirane različne izlete, s katerimi smo obiskali vulkane, živalski vrt in plaže. No, malo smo tudi nakupovali," nam še z nasmeškom zaupa glasbenica in doda, da je na uspeh v sobotnem finalu izredno ponosna. Le tako naprej!

Tekst: Neja Drozg
Foto: Arhiv Ule Ložar