Umek in Carl Cox skupaj na Žuru z razlogom

Vir: Govori.se
9. 7. 2010

28. avgusta se bo v ORTO dobrodelnem duhu zgodil že 7. Žur z razlogom v parku Tivoli v Ljubljani.

Zadnjo pravo poletno soboto, 28. avgusta, bo v parku Tivoli že sedmo leto zapored potekal Žur z razlogom, dobrodelna zabava za ORTO generacijo.

V ekstazo elektronske glasbe te bo tudi letos popeljal najuspešnejši slovenski umetnik svetovnega formata Umek, za nepozabno doživetje pa bo skrbel skupaj s posebnim gostom – tla pod nogami nam bo namreč tresel legendarni Carl Cox osebno.

Dobrodelna nota

Namen tudi letošnjega Žura z razlogom je spodbuditi ORTO generacijo k SMS donatorstvu in razvijati socialni čut med mladimi. Žur z razlogom ima vstopnino z namenom - doniraj 1 € in se prepusti zvočnim in vizualnim vibracijam dveh največjih elektro virtuozov zadnjih nekaj dekad.

Žur z razlogom želi spodbuditi ORTO generacijo k družbeni zavesti in občutljivosti, saj že drobno dejanje, kot je donacija le enega evra, lahko pomaga vrstnikom v stiski.

Žur z razlogom je do sedaj obiskalo že več kot 90.000 mladih, ki so skupaj s Si.mobilom v dobrodelne namene prispevali več kot 87.000 evrov. Na lanskem žuru smo s skupnimi močmi zbrali preko 30.000 EUR, s pomočjo katerih je bila decembra 2009 odprta prva prijazna soba v prestolnici, namenjena pogovoru z otroki, žrtvami številnih kaznivih dejanj. Letos pa je na vrsti že druga prijazna soba.

Si.mobilovi, Mobitelovi in Tušmobilovi uporabniki bodo lahko sredstva donirali med 1.7. in 30.9., in sicer bodo lahko na številko 1919 poslali besedo BELIOBROC in s sporočilom SMS namenili po 1 € v dobrodelne namene. Povratno sporočilo SMS s potrdilom o tej drobni, a zelo pomembni gesti, bo vstopnica za letošnji Žur z razlogom, mogoče pa bo tudi plačilo v višini enega evra na samem prizorišču dogodka. Vsa zbrana sredstva na dogodku ali s sporočili SMS bo ORTO v celoti podaril Društvu Beli obroč.

Cox in Umek skupaj

Carl Cox, glasbeni ambasador že od mladih nog, profesionalni DJ od zgodnjih najstniških let, veteran acid housa in vitez tehna, izžareva strašansko nalezljivo ljubezen do svojega dela. Prva zvrst glasbe, ki ga je navdušila, je bil disco, v zgodnjih osemdesetih letih pa se je v njegovo uho ujel groove, newyorški hip hop in elektro.

Uroš Umek je DJ in producent svetovnega formata, ki osvaja množice s svojim zvokom že skoraj dve desetletji. Marca letos je na Uroševi založbi [1605] izšel dragulj in njegov drugi avtorski album 'Responding To Dynamic'. Njegov uspeh že obira sadove - med drugim so ga v spletni trgovini Beatport označili za enega najboljših albumov tega leta. Najboljše pa letos za Umeka šele prihaja.

Zasedel bo rezidenco v razvpitem klubu Space na Ibizi, kjer bo skupaj z gostiteljem Carlom Coxom soustvarjal torkove večere. Poleg Ibize pa bo prevzel tudi poletno rezidenco v poreškem klubu Byblos, kjer bo gostil kar nekaj eminenc tehna, med njimi sta na primer Dubfire in Christian Smith.

Nagradna igra - Poskeniraj kodo in se poteguj za unikatne Žur z razlogom goodije!

Prav vsaka koda skriva nagrado, ki je od tebe oddaljena le nekaj korakov. Čaka te fancy t-shirt, edinstveno ozadje za mobilca ali ultra hud Umekov komad. Če si fan elektronike, ljubitelj Umeka ali goreč oboževalec Coxa pa se z oddajo svojih podatkov lahko uvrstiš tudi v nagradno žrebanje. Mogoče si bo sreča izbrala tebe in boš prav ti tisti, ki boš 28. avgusta oba legendarna elektro umetnika spoznal V ŽIVO ter hkrati muval in hengal v VIP prostoru.

Za sodelovanje v nagradnem žrebanju moraš svoje podatke oddati do 17.8.2010.

Kako si lahko priboriš nagrade, ki jih prinaša skeniranje ORTO kod?

1. Namesti si brezplačno aplikacijo Scanlife za skeniranje  kod. Za prenos aplikacije pošlji SMS z besedo ZUR na 6111 ali pa si jo naloži tukaj.

2. Na različnih oglasih za Žur z razlogom poišči kodo.

3. Na mobilniku vključi aplikacijo Scanlife in kodo poskeniraj.

4. Preveri, katero nagrado so ti namenile ORTO zvezde.

5. Izkoristi priložnost in pusti svoje podatke, s čimer se uvrstiš v posebno nagradno žrebanje, ki ti prinaša VIP položaj in meet & greet z Umekom in Coxom.

Priporočamo