Umrl je Leonard Nimoy, večni Spock - 3 hitra dejstva, ki jih morate vedeti

Leonard Nimoy kot Spock v Zvezdnih stezah (foto: Profimedia) Profimedia
27. 2. 2015

Poslovili smo se od Leonarda Nimoya, znanega po vlogi enega najbolj prepoznavnih likov serije Zvezdne steze (Star Trek), gospoda Spocka. Po težki bolezni je umrl star 83 let.

1. Umrl je zaradi kronične obstruktivne pljučne bolezni

Leonard Nimoy je bil večji del svojega življenja strasten kadilec, kar je bil poglavitni razlog za njegovo bolezen dihal. Nimoy je sicer prenehal kaditi pred tridesetimi leti, a je bila bolezen preveč napredna. Javnosti je oznanil svoje zdravstveno stanje lansko leto, ko je bil v zadnjih letih že večkrat hospitaliziran zaradi težav z dihanjem. Njegovo smrt so oznanili danes, 27. februarja. Star je bil 83 let.

2. Njegova najbolj znana vloga je Spock v originalni seriji Zvezdnih stez

Originalne televizijske serije Zvezdnih stez so bile predvajane od 1966 do 1969. V pripravah na snemanje prve sezone, se je Nimoy potegoval še za neko drugo televizijsko vlogo, a je izbral Spocka. Odločil se je pravilno. Nazadnje smo ga v vlogi Spocka videli v novejših filmskih različicah Zvezdnih stez. Tule je izsek iz filma Star Trek (Zvezdne steze), ki smo ga gledali leta 2009:

3. Bil je tudi ugleden in uspešen fotograf

Njegove fotografije so bile prikazane na različnih razstavah in v specializiranih fotografskih knjigah. Eno takšnih je izdal tudi sam, naslovljena pa je The Full Body Project