Umrl je Zoran Garevski

Zoran Garevski (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
8. 6. 2014

Boj z eno najbolj zahrbtnih bolezni je danes izgubil priznani modni oblikovalec Zoran Garevski. Umrl je v 43. letu starosti.

V Makedoniji rojen oblikovalec, ki je tako pri nas kot v tujini s svojim delom v modni industriji pustil velik pečat, je od leta 2002 ustvarjal pod znamko GAREVSKI, s svojimi kreacijami pa redno navduševal na vseh večjih modnih dogodkih.

Svoje znanje je prenašal tudi na mlajše generacije, med drugim je bil mentor mladim modnim oblikovalcem v društvu Squat.

Aprila letos so za Zoranov rojstni dan njegovi prijatelji oblikovalci ustvarili unikatne kreacije, inspirirane s subtilnostjo Zoranovega pristopa k delu. Vsi k projektu povabljeni so se predstavili na modni reviji v Stari mestni elektrarni, sledila pa je dobrodelna dražba oziroma nekakšna prodaja predstavljenih kosov, katere izkupiček je Zoran namenil Hiši hospica, kjer je bival zadnje dni svojega življenja.

Svojo zadnjo kolekcijo Ujetost je predstavil na letošnjem pomladanskem tednu mode v Kinu Šiška in si jo lahko v celoti ogledate TUKAJ.