Umrla je glavna igralka filma Vloga za Emo

Vloga za Emo (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
14. 9. 2014

Ustvarjalci filma Vloga za Emo so danes sporočili tragično vest. Smrtno sta se ponesrečila glavna igralka prihajajočega mladinskega slovenskega filma, sedemnajstletna Lara Safran, in njen bratranec Miha Baloh. Oba sta bila na poti, da bi mladim prenesla sporočilo o preventivi in vzgoji v prometni varnosti in sama postala žrtvi.

"Premiera filma Vloga za Emo bo, tako kot je bilo napovedano (23. oktobra), saj so se tako odločili Larini starši, ker so ves čas vedeli in čutili, da se je s to vlogo hčerki izpolnila velika, skrita želja in bi si to želela tudi sama.

Lara ni bila povsem običajna najstnica, bila je celo preveč modra, odrasla, odgovorna za svoja leta. Aktivna na mnogih področjih, delovna, zavzeta, kot bi se ji mudilo, kot bi hitela, da bo opravila vse, kar je želela. Opravila je, še predobro, zasijala je in si uresničila največjo željo, postati igralka in s svojo vlogo morda pomagati tudi drugim, prijateljem, sošolcem, znancem, neznancem, vrstnikom in tudi staršem ter odraslim nasploh.

Prezgodaj, mnogo prezgodaj je zaključila svoje delo, a usoda je tako hotela. Za seboj je pustila veliko bolečino, a je pustila še nekaj velikega, nekaj, kar bo ostalo generacijam, pustila nam je svojo vlogo in zavest, da moramo verjeti vase," so v obvestilu za javnost zapisali ustvarjalci filma.