Đuro & Tanja: Dvakrat v prekršku

Đuro & Tanja (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
10. 5. 2011

Pravi zvezdniki, kot je Branko Đurić, so že tako polni denarja, pa jim še leti skupaj. Đuru in njegovi soprogi Tanji Ribič je tako v četrtek v približno 20 sekundah uspelo privarčevati 240 evrov.

Zakonca sta si za prevozno sredstvo po središču Ljubljane omislila prikupen skuterček, a z njim delata prekrške, da je kaj. Primerno opremljen za vožnjo z motorčkom je namreč samo Đuro z lepo zlato čelado, medtem ko si Tanja glavo zaščiti samo s kapuco, kar pa pred zakonom ne zdrži.

»Voznik in potnik na motornem kolesu morata med vožnjo nositi na glavi pripeto homologirano zaščitno motoristično čelado, z globo 120 evrov se za prekršek kaznuje voznik ali potnik, ki ravna v nasprotju s, tem« pravi Zakon o varnosti cestnega prometa v 84. členu, ki pa ima v 25. členu tudi odločbe, ki se tičejo Đurove vožnje med ljudmi na prehodu za pešce: »Voznik mora voziti po cesti ali delu ceste, ki je namenjen prometu tiste vrste vozil, ki mu pripada njegovo vozilo, z globo 120 evrov se za prekršek kaznuje voznik, ki ravna v nasprotju.«

Imela sta torej izjemno srečo, da ju ni opazil policist, temveč mlad mulec z dobrim mobitelom, ki je prekrškarja poslikal in tudi posnel za portal www.govori.se.

Đuro in Tanja - Đuro in Tanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri