Uroš Bitenc ima različne kategorije norosti

21. 4. 2015

Na Radiu Antena ni nikoli dolgčas. Za polno dozo smeha in zabave dnevno poskrbijo klepetavi, humoristični in simpatični voditelji oziroma voditeljice. Eden izmed njih je prav gotovo postavni Uroš Bitenc – moderator oddaje, ki jo lahko spremljate med 10. in 14. uro. Ni le zabaven, zase pravi, da je včasih celo malo nor.

Uroš, predvsem vas poznamo po vlogi voditelja. Nam lahko zaupate, kdo je Uroš, ko mikrofoni ugasnejo?

Še vedno sem odštekan Uroš. Rad se smejim in vedno razmišljam o novih izzivih, bodisi radijskih ali športnih. Največkrat to počnem, medtem ko tečem ali kolesarim.

Kje se počutite bolj domače, v glasbi – kot didžej – ali v etru za mikrofonom?

Oboje mi je izziv in na obeh področjih najdem polno razlogov za veliko veselje. Neverjetno dober je občutek, ko vidim in čutim množico, ki pleše ter skače na ritme, ki jih izbiram in predvajam. Hkrati pa me navdihuje tudi pozitivna energija, ko slišim veselje v glasu poslušalca, ko mu že z eno pesmijo na radio Antena polepšam dan.

Večkrat smo zasledili, da radi koga 'prijetno presenetite', kakšno ušpičite oziroma se pošalite na račun najbližjih. Zaupajte nam, na katero potegavščino ste najbolj ponosni?

Res je, teh potegavščin se je že kar nekaj nabralo. Vesel sem, da delam v tako sproščenem kolektivu in da se lahko pošalim na račun sodelavcev. Na mizah jih je že pričakal narobe obrnjen kozarec, napolnjen z vodo, ki ga ne moreš drugače umakniti, kot da se poliješ. Najbolj pa sem ponosen na svojo zadnjo prvoaprilsko potegavščino, ki sem jo naredil svoji punci. Ker po navadi rada zamuja, sem ji že zvečer na telefonu prestavil uro za dobrih 20 minut naprej. Naslednji dan je prišla v službo pred sodelavci.

Je tudi vas kdo že pošteno spravil v zadrego?

V zadrego se največkrat spravim kar sam, s kakšnimi 'zapleti jezika'. So si pa sodelavci enkrat vzeli čas in mi čez vikend mizo oblepili s časopisom. Nobena malenkost jim ni ušla. Zavili so monitor, tipkovnico, miško, podlago za miško, predal, telefon. V ponedeljek zjutraj sem se kar 'nabral' časopisa.

Vedno ste slišati dobre volje, polni elana in pripravljeni za akcijo. Kje je recept za vso energijo?

Rad imam izzive, rad samega sebe preizkušam in premagujem. Nikoli se preveč ne obremenjujem z malenkostmi. Manj kompliciraš, boljše je.

Kaj vas najbolj nasmeje?

Dobra, premetena šala, predvsem obožujem črni humor. In luštne živali, seveda.

Vaša največja ljubezen?

Poleg ljubezni same verjetno šport. Trenutno kolesarjenje.

Bi lahko rekli, da je glasba pomemben del vašega življenja?

Brez glasbe bi mi bilo dolgčas. Fascinirajo me učinki glasbe, saj me lahko spravijo v dobro voljo, lahko se ob njej zjočem ali se sprostim. Hkrati pa je lahko dobra spodbuda pri športu in drugih aktivnostih. Neverjetno je, ko lahko ob glasbi pozabiš na vse in se samo prepustiš občutkom, ki gredo skozi tebe.

Moto, ki vas vodi skozi življenje?

Brez strahu. Ne kompliciraj in samo naprej z nasmeškom na ustih.

Največji izziv, ki mu nekoč želite biti kos?

Spogledujem se z vodenjem TV-oddaje ali celo s stand up komedijo. Ampak to je še vse daleč, kot tista luštna blondinka, ki si jo videl na drugi strani kluba. Dolga pot je še do njene sobe.

Če bi danes bil vaš zadnji dan, kako bi ga izkoristili?

Z bližnjimi bi delal stvari, ki jih drugače ne bi nikoli. Ne, ni to, kar mislite, no, mogoče pa le.

Najbolj nora stvar, ki ste jo naredili v svojem življenju?

Imam različne kategorije svojih norosti. Na seznamu res odbitih je bil tek v tangicah in crocsih na šuštarski nedelji po ulicah Tržiča. Stavo sem pa le dobil.

Dokončajte stavek: Nikoli ne bom ...

... rekel nikoli.

DOMEN MAVRIČ

Značke: Uroš Bitenc

Priporočamo