Uroš Bitenc: Največji izziv je obvladovati tri ljubezni!

27. 11. 2015

Zase pravi, da je po naravi bolj tih in zadržan, a tega v etru Radia Antene nikakor ni čutiti. Uroš Bitenc namreč izraža neverjetno energijo in hkrati čisto pozitivo. Zaupal nam je, da se skrivnostni recept skriva v »ljubezni«, ljubezni do vsega kar počne. V življenju ga namreč vodi moto: »Dovoli si, da se ti zgodijo dobre stvari in delaj kar te veseli. Pri tem pa seveda maksimalno uživaj!«

Uroš Bitenc... Za koga bije vaše srce?

Zame? (smeh) Že vidim kam »pes taco moli«. Moje srce bije v ravno pravem ritmu in to za tiste reči, ki mi v danem trenutku največ pomenijo. Najpogosteje je to moja punca Antea, velikokrat pa tudi adrenalin pred etrom in med športanjem. Takrat mi pulz absolutno naraste. (smeh)

Je ljubezen tista, ki vam daje energijo, tisto energijo, ki jo poslušalci vedno znova začutimo v vašem glasu?

Ljubezen nam vsem daje energijo. Pa ni nujno, da je to ljubezen do določene osebe. Lahko je tudi ljubezen do dela. To je tista energija, ki jo poslušalci začutijo v etru.

Ste po naravi klepetavi?

Mogoče bo kdo presenečen, ampak ne, nisem klepetav. Sploh kadar se znajdem v novem okolju, takrat sem največkrat bolj tih in previden, predvsem dokler dobro ne spoznam sogovornikov. Priznam, v družbi prijateljev je situacija malo drugačna, ob takih priložnostih sem kar glasen. (smeh) In tudi, ko je potrebno poiskati pozornost, takrat ne »šparam« jezika.

Kakšne so bile sanje malega dečka, kaj ste si želeli postati v otroštvu?

Profesionalni igralec »iger«- otroškega igranja. Še danes bi se lotil te kariere, toda žal mi pogosto primankuje časa za treninge. (smeh)

Lahko rečete, da danes živite svoje sanje, vam je delo na Radiu Antena pisano na kožo?

Kljub temu, da so bile moje sanje drugačne, (smeh) sem hitro začutil, da je radio moja strast in danes delam z najbolj odštekano ekipo v Sloveniji . Uživam v vsakem trenutku in vsaki minuti, ki jo preživim s svojimi sodelavci.

Večkrat ste opozorili na to, da je glasba tista, ki vas napaja in razvaja. Kaj glasba pomeni v vašem življenju?

Gorivo. In to brezplačno! (smeh) Samo še avto bi moral delovati na tak pogon.

Kaj pa šport? Vaš dan sploh kdaj mine brez športa?

Definitivno je šport del mojega vsakdana. Včasih daljši, včasih krajši. To je zame kreativno igrišče, način iskanja novih idej za radio ali zame osebno.

Zdi se kot da v športu preizkušate svoje meje? Je aktivnost vaš ventil za sproščanje negativne energije?

Tudi ventil negativne energije se kdaj pa kdaj odpre, ja. (smeh) In šport je vsekakor eden izmed načinov samokontrole. Hkrati pa me športna aktivnost na nek način povezuje s prijatelji. Včasih primerjamo rezultate, se skupaj prijavimo na kakšen dogodek in se nanj seveda pripravljamo. Zabavno, zdravo in družabno torej, vse v enem.

Radijski voditelj in DJ, v katero vlogo se lažje vživite in kje so bistvene razlike?

Kot radijski voditelj sem v prvi vrsti » dobra družba«. Jaz sem tisti, ki zabava poslušalce med deseto in štirinajsto uro, pa naj so doma ali v službi. Hkrati pa sem tudi na tekočem kje so pasti na cesti in kakšno bo vreme. Vse to in še več z veseljem delim med svoje poslušalce.

Kadar pa se znajdem v vlogi DJ-a, takrat je situacija malo drugačna. Od mene je odvisno ali bo zabava uspešna ali ne, poleg tega pa imam moč pripraviti punce do tega, da delajo mariskaj odštekanega. (smeh) V obe vlogi se z lahkoto in z veseljem vživim.

Je glasba lahko vodilo in sporočilo? Kaj lahko rečete, da vi skozi glasbo sporočate?

Glasbo vsakdo izmed nas sliši in čuti drugače. Jaz sem samo posrednik pri predaji sporočila.

Kakšne so vaše vrednote, načela in pogled na življenje?

Dovoli si, da se ti zgodijo dobre stvari in delaj kar te veseli. Pri tem pa seveda maksimalno uživaj.

Kaj bi izpostavili, če vas povprašam po vašem največjem izzivu?

Moj največji izziv je obvladovati tri ljubezni naenkrat. Punco, delo in šport. Zakaj je samo štiriindvajset ur v dnevu?

Zaupajte nam tri stvari brez katerih bi težko preživeli?

Zrak, hrana, voda. (smeh) V kolikor zanemarim osnovne stvari, pa bi izpostavil: telefon, kolo in udobne čevlje.

In čisto za konec... Uroš zakaj brada? (smeh)

Vprašanje, ki ga slišim vsaj trikrat na dan. In moj odgovor je: »Ker lahko!« Končno imam punco, ki ji je to všeč in končno sem lahko »začutil« kako je živeti z brado. (smeh) Mogoče pa bo letošnji movember drugačen. (smeh)

Priporočamo