Uroš Perić navdušil bolgarskega predsednika

Vir: Lea
7. 9. 2013

Čeprav glasbenik Uroš Perić z velikim uspehom nastopa marsikje po svetu in se druži z različnimi ljudmi, se še vedno nadvse rad sreča in spozna s kakšno znano osebnostjo.

Pred kratkim je tako srečal in spoznal še dva znana obraza. Na velikem festivalu v Bolgariji je bil med gosti namreč bolgarski predsednik Rosen Plevneliev, ki ga je slovenski klavirski virtuoz navdušil. Predsednik ga je celo osebno pozdravil, mu čestital in povedal, da je postal njegov oboževalec.

Uroš je človek, ki ga politika razen kot vsakega povprečnega človeka sicer niti najmanj ne zanima, a je bil kljub temu počaščen ob predstavitvi predsedniku, s katerim sta se tudi skupaj fotografirala za spomin. Čeprav ni pričakovati, da bi bil kakšen poseben poznavalec ali celo enciklopedija džeza in bluza, ga je Plevneliev vseeno presenetil s svojim poznavanjem te glasbene zvrsti.

Še gospodična 'Cosby'

Po srečanju bolgarskega predsednika je na boogie festivalu v Kitzbühelu spoznal in sodeloval še z ameriško igralko in pevko Nicolle Rochelle, ki se je tudi slovenski gledalci spomnimo predvsem iz priljubljene serije Pri Cosbyjevih.

"Tudi sam sem kot najstnik rad gledal to humoristično nadaljevanko o življenju temnopolte družine iz višjega ameriškega srednjega razreda. Bila je zabavna in originalna, zaradi česar jo še dandanes marsikje vsake toliko ponavljajo. Vmes je sicer res preteklo toliko in toliko časa, a nekatere stvari kljub temu ostajajo simpatične in smešne. Tokrat sicer ni bilo posebne priložnosti za pogovarjanje o tem, a kdaj pozneje bom Nicolle zagotovo povprašal tudi o anekdotah in spominih s snemanja," pravi Uroš.

Ambasador Slovenije

Poleg srečevanj z znanimi estradniki je Uroš najbolj vesel tega, da je vzporedno s svojim delom tudi ambasador Slovenije. Na tujih festivalih nastopa kot eden izmed redkih Slovencev, zato je občutek, ko se izobesi tudi slovenska zastava, še toliko lepši. Ker z ljudmi hitro najde tudi temo pogovora, izkoristi priložnost, da pove kaj tudi o Sloveniji.

"Zanimivo se mi zdi, da me zvezdniki, ne glede na svojo slavo, kdaj tudi sami vprašajo o naši državi, pa četudi to, kje sploh smo. (smeh) Vse je dobra reklama. Zgodilo se je tudi že, da je kdo sam kaj vedel o nas, pa čeprav malo," dodaja.