Uroš Perič: Vrnitev, polna vtisov

Vir: Lea
15. 3. 2012

“Ne bodo me kmalu videli, zagotovo ne pred poletjem,” o končani letošnji turneji po Rusiji smeje strne vtise džez in bluz čarodej Uroš Perić.

“Vse bi še šlo, če le ne bi bilo tako mrzlo in če bi bila hrana drugačna,” pravi. Med bivanjem v Moskvi je bilo namreč nadvse mrzlo. Tudi čez dan so bile temperature celo do minus 30 stopinj, poleg tega pa je še občutno pihalo.

Slovencem, nevajenih takšnih nizkih temperatur, je to povzročalo precejšnje preglavice. Že po zelo kratkem času zunaj so jim zmrznile trepalnice in usta, kar povzroča tudi boleče občutke, zato so večinoma ‘potovali’ po hotelu.

Kakšna posebna dobrodošlica za Uroša, ki je prvič doslej gostoval in sploh bil v Rusiji, to ni bila, in povsem zlahka bi mu dežela ne bila všeč. Še toliko manj, ker se mu tudi s hrano niso ravno prikupili. Uroš je namreč velik gurman, ki rad dobro je, porcije obedov v hotelu pa so bile majhne. Poleg tega so bile velik del porcij juhe, Uroš pa ima raje konkretnejšo hrano. In čeprav so stanovali v hotelu v središču in tudi nastopali tam, so nekajkrat za vožnjo porabili tudi po dve uri in pol. “Razdalje so ogromne,” pravi.

Sicer pa se mu je Rusija zdela zanimiva. Tudi občinstvo ga je prijetno presenetilo. Zaradi odziva občinstva je za koncerte pripravil tudi posebno točko – zaigrati in zapeti se je naučil znano in priljubljeno rusko skladbo Moskovske noči.

Priporočamo