Urša Drofenik oblikuje tudi torte

Vir: Nova
12. 11. 2013

Uspešna slovenska modna oblikovalka Urša Drofenik je ena od tistih znanih Slovenk, ki so tudi humanitarno aktivne.

Oblikovalka, ki je sicer doma v modnem ustvarjanju, se je za razveselitev naših najmlajših tokrat lotila povsem drugačnega oblikovalskega izziva kot običajno.

S pomočjo ustanoviteljice dobrodelne organizacije Sladki nasmehi dr. Polone Pičman Štefančič in trenutne predsednice Mateje Delakorda so pripravile dvonadstropno torto in jo okrasile v čarovniškem stilu.

Da je bilo vse skupaj še enostavnejše, je Urša omenjeni pekovski pomočnici povabila kar k sebi na dom, kjer so nato nemoteno in predajajoč se domišljiji ustvarjale torto, namenjeno deklici z imenom Loti. Deklica, ki ji je bila torta namenjena, ima cerebralno paralizo.

"Mislim, da je prav, da znani Slovenci in Slovenke nesebično pomagajo širiti poslanstvo društva Sladki nasmehi. Skupaj s člani, tortopekaricami in tortopeki ter vsemi podporniki uspeva zares lepo delo, namenjeno otrokom," pravi Urša o društvu, ki je že samo letos razveselilo že več kot 100 bolnih otrok, otrok s posebnimi potrebami ter tistih iz socialno ogroženih družin.

Priporočamo