Urša Drofenik: Po kolapsu nadaljuje delo

Po težavah z zdravjem, doživela je namreč psihično preobremenitev, je zopet nazaj, le da bo zdaj najprej mislila nase, šele nato na delo. (foto: revija Lea) revija Lea
23. 9. 2012

Modna oblikovalka, ki je nedavno doživela kolaps, je že nazaj in ustvarja, čeprav s precej bolj umirjenim tempom kot nekoč.

Urša je namreč pripravila novo kolekcijo, s katero se namerava predstaviti tudi v tujini: "Slovenija je za vrhunske modne oblikovalce premajhen trg, moraš biti odprt navzven in se uveljaviti tudi v tujini.

Nedavno je tako tudi Urša sodelovala na snemanju njene nove kolekcije: "Na naš snemalni dan je bilo ravno 35 stopinj, to je bil eden od najbolj vročih dni, snemali pa smo na soncu, v nekem kamnolomu. Res naporno, vendar zdaj, po zadnji slabi izkušnji, ko sem pristala v rokah zdravnikov, vem, da se moram bolj posvetiti sebi." Urša je kolekcijo poimenovala 5 elementov, kar pomeni sonce, voda, zrak, ogenj in zemlja.

Za ličenje je poskrbel Luka Luka, manekenki pa je uredil tudi pričesko – po vsej glavi ji je spletel kitke, pri tem pa mu je pomagala tudi Urša, saj ima izkušnje od svoje hčerke, pa še hitreje je bilo opravljeno. Kaj se je še dogajalo na snemanju, nam je na hitro povzela Urša: "Pri 'zemlji' smo naš model Kajo enkrat dali na posušena tla, spodaj pa polivinil, da se ni obleka uničila. Polivinil smo skrili pod njo, kot je bilo le mogoče. Potem smo jo poslikali še v stoje – mišljeno pa je bilo, da je za njo neka meglica oziroma želeli smo dvigniti suho zemljo, prah v zrak. V ta namen sem vozila reli – z avtom sem in tja ter malo kopala z gumami na mestu, da bi dosegla tak učinek.

Treba je pač poskusiti, da potem lahko izbereš najboljše in lahko povem, da je bolje uspela ležeča slika. Pri 'ognju' sva z Luko metala v zrak spodnji del obleke, ker je bila široka in lahkotna, da je fotograf Tibor Golob ujel pravi trenutek in to sva mogla ponavljati kar nekaj časa. Uničili smo tudi ene čevlje, peta se je prav olupila, ker je bil tam makadam. No, upam, da se bodo vsi naši napori obrestovali, ta kolekcija je namreč zdaj v Milanu in tam ostane dva meseca, da se naročila zaključijo."

 

Iz revije Lea

Značke: Urša Drofenik