Urša Hočevar Čepin: Pretepa ni bilo!

Vir: Story
3. 7. 2009

Urša Hočevar Čepin je svojo odločitev, da popolnoma spremeni način življenja, podkrepila tudi z novo, bolj umirjeno podobo, samo za Story pa je komentirala tudi domnevni pretep med njenim novim fantom in nekdanjim možem.

Story: Na enem izmed zadnjih nastopov ste popolnoma presenetili z izbiro garderobe. Tako rekoč zapeti do vratu, v elegantni črnini … Kaj pomeni ta sprememba?

Vsi so me poznali po globokih dekoltejih in izzivalni garderobi, jaz pa sem se odločila, da popolnoma spremenim življenje in k temu spada tudi zunanji videz. Ljudje so me obsojali tako in drugače, zato se trenutno najbolj počutim, če sem oblečena manj izzivalno. Moje oprsje so tako ali tako videli že vsi. (smeh) V bistvu se v bolj elegantnih oblačilih počutim neprimerno bolj seksi kot v tistih, ki veliko razkrivajo.

Story: Menda je obleka darilo vašega novega fanta Danila … Jo je izbral sam ali ste mu namignili, kaj si želite?

V bistvu sem mu sama namignila, izbrala sva jo skupaj, on pa jo je kupil.

Story: Kdo vam je svetoval, naj spremenite stil?

Že ko so me prvič fotografirali za vašo revijo, so me vsi pohvalili, da sem s takim stajlingom videti zelo dobro, in tudi sama sem se počutila super. Mama in Danilo sta mi že večkrat omenila, naj malo spremenim stil, zdaj pa sem tudi sama začutila, da moram to narediti. Še vedno se najbolje počutim v kavbojkah, za večerne priložnosti pa prisegam na eleganco.

Story: Ste si sploh mislili, da bo majhna preobrazba naletela na takšen odziv?

Nisem pričakovala, da bo takšen odziv, saj je bila obleka vseeno precej kratka. Sprememba se pozna mogoče v barvi, saj so me do zdaj vsi poznali po tem, da sem bila oblečena v bolj živahne barve in sem imela na sebi veliko nakita.

Story: Torej od zdaj Urška Hočevar Čepin ne bo več razkazovala svojega dekolteja in nosila izzivalnih minic?

Dekolte bom verjetno še kdaj pokazala. Ne nazadnje sem še mlada - kdaj ga bom razkazovala, če ne zdaj. Se pa zavedam, da sem mama, in nočem, da me ljudje obsojajo tako, kot so me še pred meseci - mislim, da je tudi to vplivalo na spremembo. Ne potrebujem pozornosti zaradi oblačil. Že tako dam raje kapico na glavo, da se zakrijem, ker me povsod prepoznajo.

Story: Kaj pa blond lasje? Bodo še ostali vaš zaščitni znak?

Razmišljam tudi o tem, da bi si lase prebarvala v temnejšo barvo.

Story: Zakaj ste v preteklosti sploh izbrali tako izzivalen slog oblačenja? Ste zdaj bolj samozavestni?

To je bilo obdobje v mojem življenju, ko sem se tako počutila. Tega sem bila vajena in tako sem očitno želela vzbujati pozornost.

Story: Znani ste po tem, da je v vaši garderobni omari ogromno oblačil s podpisi najbolj znanih modnih oblikovalcev. Jih še vedno 'zbirate'?

Če mi je ena stvar všeč, če mi 'paše' in se v njej dobro počutim, se ne oziram na ceno. No, ja, priznam, da zdaj dvakrat premislim, ali bi kupila kaj pregrešno dragega.

Story: Ste mogoče odkrili katerega izmed slovenskih oblikovalcev, čigar kreacije bi z veseljem nosili?

Sodelovala sem že z nekaj oblikovalci, vendar samo za odrske nastope. Sicer pa si oblačila najraje izbiram sama.

Story: Ste zdaj dokončno potegnili črto pod preteklostjo in dogodki, ki so v bistvu iz vas naredili še bolj znano osebnost?

Ja. Postavljam se na svoje noge. Še naprej se nameravam ukvarjati z glasbo. Rada bi bila še boljša, še bolj uspešna, rada bi naredila še več. Ne bi bila rada znana samo po tem cirkusu, ki se je dogajal vso pomlad. Na TV Paprika se je začela moja voditeljska kariera in to bi rada še naprej počela, jeseni pa bom na glasbenem področju začela delati z novo ekipo.

Story: Torej boste svojo prepoznavnost zdaj poskusili maksimalno izkoristiti?

Prav gotovo. Vedno sem si želela postati znana, a ne na takšen način, kot sem. Vse se je zgodilo zelo hitro in po eni strani mi je prineslo to veliko negativnega, po drugi pa veliko pozitivnega. Če nič drugega, sem prepoznavna in spoznala sem veliko novih ljudi. Uživam, ko sem na odru, ko se fotografiram z oboževalci, ko dajem avtograme. Zdaj nameravam vsem dokazati, da zmorem kaj narediti tudi sama.

Story: Pod svoje okrilje vas je vzela ena izmed največjih slovenskih glasbenih agencij, Lendero & Co. Kaj pričakujete od sodelovanja?

To je ena zelo super stvar zame in od tega bomo vsi imeli korist. Lahko mi veliko pomagajo, jaz pa lahko veliko vrnem, predvsem zaradi svoje prepoznavnosti.

Story: Ob strani vam stoji Mark Žitnik, nekdanji solastnik TV Paprika, kjer ste začeli delati kot voditeljica oddaje, v kateri so predvajali videospote. Zakaj prav on?

On je že v začetku verjel vame in vzel si me je kot izziv. To je dokazal že tako, da mi je dal delo voditeljice na Papriki.

Story: Kaj imate v načrtu s svojo glasbeno kariero? Hodite na ure petja? Izbirate avtorje za nove pesmi?

Dobila sem kar nekaj ponudb različnih glasbenikov, da bi naredili komad, a se nisem odločila za sodelovanje z nikomer. Začela sem se učiti petja.

Story: Bojno sekiro sta na nedavnem festivalu Pesem poletja v hotelu Kongo zakopali tudi z Nano Zeneli, avtorico knjige o vašem, zdaj že bivšem zakonu. Celo poljubili sta se. Je bilo to spontano?

Po oddaji Trenja sva prekinili vse stike. Pred tednom dni sva se prvič slišali in videli v živo. Zdaj pa bom videla. Mislim, da bi se morali dobiti in pogovoriti, ker imava verjetno druga drugi veliko za povedati.

Story: Kakšen bo zdaj vajin odnos? Bosta znova prijateljici?

Načeloma nisem takšen človek, ki bi gojil zamere, vsaka stvar se zgodi z namenom. Najbolj si škodiš, če si zamerljiv, in z nikomer ne želim biti v konfliktu.

Story: Kako pa komentirate pretep med fantom Danilom in nekdanjim možem Alešem?

V bistvu pretepa ni bilo, šlo je bolj za verbalno obračunavanje. Ko se je vse skupaj začelo, sem se odstranila in nisem želela imeti nič s tem. Obema pa sem povedala svoje. Da se v javnosti tako ne obnaša.

Story: Kje boste preživeli letošnji dopust?

Imam še nekaj nastopov, potem pa grem z Danilom in sinčkom Valom za deset dni v Črno goro.

Ne bo se več razkazovala

Urša je v preteklosti zaradi izzivalnih oblačil slišala veliko kritik. Pravi, da je tako želela vzbujati pozornost, kar pa se ji je vrnilo kot bumerang. Pozornosti je dobila preveč. ''Vroče hlačke, neverjetno globoki dekolteji in na tone nakita so zdaj preteklost,'' zagotavlja Urška.

Bosta z Nano Zeneli zakopali bojno sekiro?

Z Nano Zeneli sta pred dnevi na festivalu Zlati glas Konga poskrbeli za veliko presenečenje. Najprej je Nana kot članica komisije Urši, ki je nastopala s pesmijo Plave oči plava kosa, dodelila 12 točk, potem pa sta se še poljubili.

Znano je namreč, da sta bili Urška in Nana po izidu knjige Prekletstvo v zlati kletki tako rekoč na smrt skregani. Njun poljub pa je hudo razburil Uršinega nekdanjega moža, poslovneža Aleša Čepina, ki ji je izrekel tudi nekaj ostrih besed.

Andreja Freyer

Nova Story že v prodaji

Story