Urša Hočevar Čepin se želi ponovno poročiti!

Vir: Lea
24. 6. 2009

Prsata blondinka se je odločila, da ne bo nastopila v resničnostnem šovu Kmetija, kjer bi se morala na kmetih postaviti ob bok drugim znanim Slovenkam in Slovencem. “Preveč bi pogrešala Valčka,” je priznala, medtem ko se je z njim lovila po bazenčku vodnega mesta Atlantis.

Ni Slovenca, ki ga ne bi zanimalo, kako živi najbolj slavna slovenska ločenka ta hip. Življenje Urške Hočevar Čepin je postalo še posebej zanimivo, ko se je ločila od Aleša, saj ne da od takrat še bolj zbuja pozornost, kjerkoli se pojavi, še več, odkar je izšla knjiga o njej, vsi gledajo na vsak njen korak. Še posebej zanimivo bi bilo, če bi nastopila v Kmetiji, in ko je že mislila, da bo sprejela, si je premislila.

“Poklicala me je gospa s POP TV in rekla, da bi programski direktor rad govoril z mano. Vprašala sem jo glede česa, pa je rekla, da ne ve in nima pojma, ampak da je omenjeni direktor prosil, da pridem na sestanek. Res sem šla in predstavili so mi Kmetijo slavnih. Pozanimala sem se tudi, ali je kakšna možnost, da v Kmetijo pošljejo punco mojega bivšega moža Aleša, pa se je sprenevedal, češ da sploh ne ve, kdo je Mateja,” pripoveduje Urška o sestanku.

Rada bi videla ta malega

Ker jo je življenje naučilo, naj se ne odloča na prvo žogo, si je vzela čas za premislek. “Rekla sem mu, da moram premisliti, glede na to, da si lahko notri najmanj štiri tedne, največ pa devet oziroma deset. To pa se mi je zdelo zelo veliko, sploh ker ni izhodov. Domov ne bi smela iti niti na obisk za kakšno uro, vsaj da bi videla ta malega.”

Ko pa je vse premislila, se je odločila, da je v tem šovu gledalci ne bodo videli. “Programski direktor me je vprašal, ali je to moj zadnji odgovor, in odgovorila sem, da je. Vseeno je rekel, da me bo še poklical, če bi si slučajno premislila, jaz pa sem mu rekla, naj me kar pokliče, vendar bo odgovor isti.”

Raje gre z Valčkom

Da se je Urška odločila tako, kot se je, je krivih več dejavnikov. “Zdelo se mi je, da predolgo traja. Če bi bilo samo teden dni, bi šla, da pa Valčka ne bi videla deset tednov, kolikor je možno, da sem v šovu, se mi zdi veliko preveč … Toliko časa ne bi mogla biti brez svojega `lumpija`,” je priznala Urška ter dodala, da ji niti čas snemanja oddaj ne ustreza.

“Čeprav bo po televiziji predvajano šele jeseni, se bo snemanje začelo že poleti, avgusta, takrat pa bova z Valčkom odšla na dopust.” Od svojega sinka je bila Urška največ ločena lani okoli prvega maja, ko sta z Alešem odpotovala v Ameriko za 14 dni.

“Vem, da je bil v dobrih rokah, saj je bil pri moji mami, ki ji zaupam stoodstotno, in vem, da se je imel lepo, a sem vseeno neprestano mislila nanj in ga noro pogrešala.” Bo pa zagotovo ločena od svojega otroka od septembra, saj je bil sprejet v ljubljanski vrtec Pod Gradom.

“Vrtca v občini Brezovica, kjer tudi živiva, nisem dobila, zato sem ga dala v Ljubljano. Mi je pa fino, da gre med svoje vrstnike in se navadi deliti stvari, pa tudi to, da se bo navadil na red.”

Kmalu bo imel rojstni dan

Val bo 30. junija star že tri leta, zato je trenutno vse v znamenju števila tri. “Val pravi, da bi za rojstni dan rad imel tri torte,” pravi Urška, Valček pa jo dopolni: “Ena bi bila traktor, ena motor in ena ferrari. No, pa še ena, ki bi bila krokodil.”

Mami Urška že premišljuje, kako bo presenetila svojega sinka za rojstni dan, organizirala pa bo tudi manjšo zabavo. “Šla bova na kakšen lep izlet, doma pa bomo imeli piknik s torticami in balončki, kamor bomo povabili tudi njegove prijateljčke. Za darilo pa si želi tri žoge.” (smeh)

Oba komaj čakata, da bo poletje, saj imata že načrt, kam jo bodo mahnili. Mahnili? Da, na otok Brač bo odšla s svojimi starši, manjkal pa ne bo niti njen novi partner Danilo Strgar, ki se je z Valom zelo lepo ujel. “Val ima rad vodo in se je sploh ne boji. Če vidi olimpijski bazen, takoj teče v tisto smer,” pohvali malega korenjaka.

Ni mati samohranilka

Odkar je Urška postala mlada mati samohranilka, sta s sinom še okrepila vezi. “Še bolj sva povezana in še več se druživa. Fino mi je, ker sem mlada mamica in se lažje spustim na raven triletnika. Najprej sva prijatelja, šele nato mama in sin. Greva na primer na trampolin, kjer skačem z njim, medtem ko drugi starši le gledajo.

Velikokrat greva tudi v vodno mesto Atlantis v Ljubljani, sploh ker obožuje tobogane, pa v živalski vrt … Vedno sva skupaj!” Čeprav ji je bilo težko, ko je kar naenkrat postala samohranilka, je zdaj že vse na svojem mestu in Urška končno lahko uživa tudi v tej vlogi.

“Valček je moj otrok, in če imaš nekoga res rad, ti ni nič težko. Tako je v življenju, in če se ni izšlo, se pač ni. Sploh se ne dojemam kot mati samohranilka, ker nisem sama. Ob sebi imam ljudi, ki mi stojijo ob strani in mi pomagajo. Z Alešem sva le še njegova starša in vsak poskrbi zanj po najboljših močeh. Z Valčkom pa sva najprej prijatelja.”

Želi si svojo družino

Čeprav je naenkrat ostala brez vsega, je zatočišče našla pri svojih starših, kjer še vedno živi. “Na srečo imam take starše, kot si jih marsikdo lahko le želi. Vsi mi pomagajo, tudi babica, in mi stojijo ob strani. Nekoč pa se želim preseliti na svoje in si ustvariti svojo družino. Do takrat pa bom pač živela pri starših,” pravi razumno 24-letnica, ki prizna tudi, da je ločitev že prebolela.

“To je za mano. Bilo je težko obdobje, a hkrati šola, ki me je zelo veliko naučila, predvsem pa me utrdila.” To pomeni, da se Urška nikoli več ne bo poročila? Naj spomnimo, da je poročena tudi cerkveno in v krščanstvu to pomeni, da si pred Bogom za vedno povezan s človekom, ki si mu pred oltarjem rekel da.

“Ne bom rekla, da se ne bom spet poročila, ker ne vem, kaj mi bo prineslo življenje. Če bom našla pravega, se bom spet poročila. Saj sem še mlada,” je še zaključila.

Nima še punce

Urška pravi, da si njen sinček vsega želi po tri. “Ko greva v trgovino, si želi tri lizike, tri čokoladna jajčka … in to vse samo zato, ker bo star tri leta. Valček, koliko punc bi imel?”


Val: Tri punce.
Urška: Katere so tvoje punce?
Val: Nimam še nobene. Nobena mi ni všeč.