Urša Mravlje: Ljubezen, ki je hkrati tudi služba

Urša Mravlje: Ljubezen, ki je hkrati tudi služba (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
3. 10. 2016

Zgodbe o ljudeh, ki svoje življenje čez noč obrnejo na glavo, so vedno polne navdiha in občudovanja vrednega poguma. Ena izmed takšnih je tudi življenjska pot Urše Mravlje, ki je leta skrbela za dobre odnose glasbenikov z javnostjo, pred letom dni pa je svoj mir našla v objemu mediteranskih dišavnic in rastlin.

"Celo življenje sem rada prebirala biografije glasbenikov, saj obožujem življenjske zgodbe," je povedala Urša, danes pa sama piše svojo z vonjem po Aromatici.

"Že kot majhna deklica sem uživala v babičinem žajbljevem čaju in se navduševala nad dišečo sivko. Tako sem pred letom dni ležala na plaži v Istri in z zanimanjem prebirala članek o Borisu Filipaju, ki je v želji po izdelavi naravne kozmetike pustil službo, na svoji poti pa kmalu ugotovil, da avtohtonih rastlin za izdelavo skorajda ni oz. mnogi z njimi delajo povsem mačehovsko, zato se je odločil, da jih vzgoji sam," je z navdušenjem razložila Urša, ki je takoj stopila v akcijo. Odločila se je, da že naslednji dan obišče posestvo Histria Aromatica v bližini Bal, saj se je želela o njegovi zgodbi prepričati na lastne oči.

"Mož Aleš in sin Gal sta me hecala, da imamo na voljo še 14 dni dopusta, vendar se nisem dala. Obiskali smo jih že naslednji dan," je z zadovoljstvom povedala PR-ovka, ki je dolga leta delala pri založbi ter na radiu in televiziji. Svojo službo je imela rada, saj nadvse uživa v glasbi, vendar se je ob obisku dišečega posestva zaljubila na prvi pogled. Skupaj z družino je prehodila vsak kotiček omamnega nasada in si ogledala muzej ter nakupila ogromno dišečih izdelkov Aromatice.

"Po obisku na posestvu je bila želja, da bi se še tesneje povezala z Aromatico, v meni ves čas prisotna. Tako sem zbrala pogum in se lepega dne odločila ter jim napisala elektronsko sporočilo. Izrazila sem svoje zanimanje, saj sem bila, odkar sem obiskala park, povsem začarana," se spominja Urša.

Vse se je 'poklopilo'

Kmalu je prejela njihov odgovor, da tudi oni že dalj časa iščejo človeka, ki bi z veliko ljubeznijo do rastlin to oživljal, in so se dogovorili za sestanek. Vendar je usoda želela, da je isto leto skupina Siddharta, ki jo kot PR-ovka zastopa Urša, izdala dva albuma in časa za razvijanje ideje o Aromatici preprosto ni bilo. Ko se je dogajanje počasi umirilo, je tudi Urša lažje zadihala. Letos se je spet odpravila na posestvo, potrebovala je malo miru in lepih vonjav, vleklo jo je tja in ni še slutila, a nekje v sebi si je želela, da bi njena nova življenjska pot dišala po rožmarinu in sivki.

"Po našem sestanku se je vse razpletlo v slabem mesecu dni. Z Borisom sva se ujela v sekundi, saj je bilo jasno, da isto čutiva in dojemava njegovo zgodbo, prepustil mi je Aromatico za Slovenijo. Že prej sem se zanimala za te reči, za naravno kozmetiko. Po poletnem obisku na Balah se je vse odvijalo zelo hitro. V zelo kratkem času so se vse stvari 'poklopile'. Sem oseba, ki za ljubezen naredi vse, in v Aromatico sem se preprosto zaljubila," je razložila z nasmehom na ustnicah. Njeno življenje se je v hipu obrnilo na glavo. Odločila se je, da za začetek odpre trgovinico z Aromaticinimi izdelki v centru Ljubljane.

"Mož in sin sta me ves čas podpirala, zato smo se izziva lotili vsi skupaj. Letošnje leto je bila Stara Ljubljana destinacija in Aromatica naš dopust. Najtežja je bila dokončna odločitev. Če mi moja fanta ne bi nudila opore in te ne bi občutila tudi v Aromatici, se morda za to nikoli ne bi odločila. Podporo sem prejela tudi od večine prijateljev, seveda pa so se našli tudi dvomljivci, ki so menili, da se mi je zmešalo. Danes sem jim hvaležna, saj vem, da sem se odločila prav. Moje delo me osrečuje in ljudje vso to energijo zelo dobro sprejemajo," nam je zaupala.

"Obžaluješ lahko le, če nisi poskusil"

Dobro sprejeti so tudi izdelki na njenih policah, o čemer pričajo tudi številne zahvale v knjižici na pultu. Po Uršinem mnenju smo ljudje vedno bolj ozaveščeni o tem, s čim se prehranjujemo in s katerimi izdelki negujemo svoje telo. Tako kot Uršo jih je Aromatica začarala s spoznanjem, da pri uporabi izdelkov za svoje telo naredijo le nekaj dobrega ter mu ne škodujejo. Kako se po nekaj mesecih počuti Urša? "Pridejo dnevi, ko pogrešam nekaj strank, ki so mi bile enostavno pisane na kožo. Seveda pa sem se odločila, da zgodbo s Siddharto in Eroiko nadaljujem. Težko se je odločiti, vendar moraš biti ob tem predvsem pošten do samega sebe. Za uresničitev sanj je treba nekaj žrtvovati, se kaj novega naučiti. Ni nujno, da zgodbo čaka uspešen konec. Vse moraš enostavno vzeti v zakup in se z možnimi scenariji soočiti že pred začetkom. Če se odločiš, da boš nekaj stisnil in naredil, je prav, da to narediš do konca," je s strastjo povedala in priznala, da njena duša brez tega velikega koraka ne bi bila mirna.

"Največje breme bi bilo prav to, da tega ne bi naredila. Obžaluješ lahko le, če nisi poskusil, in vendar čutim, da bo uspešno, saj gre za kvaliteto, to ljudje prepoznajo," je z nasmehom na obrazu še zaključila Urša.

Tekst: N. A.