Urška Bačovnik: V nosečnosti plezanje zamenjali sprehodi

Vir: Story
22. 4. 2011

Dobri dve leti po poroki bosta zakonca Urška in Janez Janša postala starša. Njun prvorojenec naj bi se predvidoma rodil 1. avgusta. Za Urško bo to prvi otrok, politik pa ima že dva odrasla otroka.

Družina Janša bo tako poleti bogatejša za še enega člana. Poleg hčerke Nike, ki je pred kratkim diplomirala na Švedskem, in sina Žana bo politik Janez Janša z ženo Urško spet dobil naraščaj.

Romanca med zdaj zakoncema Janša se je začela pred petimi leti, prvič pa sta se v javnosti skupaj pojavila na proslavi ob dnevu reformacije. Prikupna in uspešna politikova spremljevalka je takoj postala središče zanimanja slovenskih medijev in javnosti, precej zadržano dekle pa se kljub temu ni nikoli pretirano medijsko izpostavilo. Kmalu potem so se začele govorice, da se Janez Janša in njegova Urška pripravljata na poroko, kar se je 4. julija 2009 tudi zgodilo.

Zakonca sta postala v Drežnici nad Kobaridom, v krajih, ki jih oba obožujeta. V Lepeni imata namreč vikend, kjer preživita ogromno časa. Kmalu po poroki pa so se začela ugibanja o tem, kdaj bosta dobila naraščaj. Veselo novico je zakoncema uspelo skrivati vse do pred dobrim tednom dni, do petega meseca Urškine nosečnosti, ko se ji je trebušček že začel kazati. Tisti, ki mlado zdravnico dobro poznajo, pravijo, da je vedno polna energije, v nosečnosti pa se je malo umirila.

Še vedno je zelo predana svojemu delu, ki se včasih zavleče tudi do poznih popoldanskih in zgodnjih večernih ur. Rada kaj dobrega poje in zdaj, ko bo postala mamica, z veseljem opaža, da je pridobila nekaj več ženskih oblin, čeprav je še vedno zelo vitka. V prostem času najraje ureja svoj dom v Ljubljani, ki sta si ga z možem ustvarila v eni od novejših sosesk v neposredni bližini središča mesta. Naselje je znano po tem, da je tam ogromno mladih družini, le streljal od njunega bloka pa je tudi lepo urejeno otroško igrišče. Zagotovo pa bo mlada mamica kot velika ljubiteljica gora z dojenčkom precej časa preživljala v Lepeni. Tam imata s soprogom Janezom tudi vrtiček, ki ga nadvse rada obdelujeta.

Za rekreacijo se namesto na plezanje Urška zdaj raje odpravi na dolg spomladanski sprehod. Prav tako menda ni nikoli skrivala, da si z možem želita veliko otrok, saj jih naravnost obožuje. Tudi z moževima starejšima otrokoma se po naših informacijah izvrstno razume.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story