Urška Čepin: Sin je genij

Vir: Lea
11. 4. 2012

Starleta bo le še nekaj mesecev uživala brezskrbne dni s svojim sinčkom Valom.

Septembra gre namreč njen fantek v prvi razred osnovne šole in takrat se bodo začele domače naloge in podobne obveznosti. Urška se sicer že zdaj z njim zelo veliko ukvarja, zato pravi, da je šola ne skrbi – zlasti ker ima ob sebi še mamo, ki je profesorica pedagogike.

Urška se je pred pol leta dokončno finančno osvobodila, na kar je zelo ponosna. "Finančno mi nihče ne pomaga, sem neodvisna in sama skrbim za sina. Seveda pa mi pri varstvu in vzgoji pomagajo starši, ker imam veliko obveznosti in sem tudi zaradi narave dela večkrat odsotna v popoldanskih in večernih urah," se Urška zaveda, kakšno srečo ima, ker živi pri mami in očetu.

Sploh mama ji bo zagotovo še kako prav prišla čez nekaj mesecev, ko bo Val postal prvošolček.

"Val je zelo brihten fantič, saj ga vse zanima, nenehno je v akciji, igri, gibanju, zelo veliko govori ... Tudi sicer se z njim vsi intenzivno ukvarjamo, zlasti moja mama, ki je profesorica pedagogike. Mimogrede se nauči pesmico, rad posluša zgodbe in jih zna takoj obnoviti, nekatere risanke si zapomni čisto dobesedno, zna šteti po stoticah naprej in nazaj, že pred kakšnim letom dni je na registrskih tablicah prepoznaval števila ... Zelo obožuje tudi svojega dedka, mojega očeta, ki je zdaj njegov moški vzornik. Z njim najraje šahira, skupaj rada hodita v gozd, kjer pleza po drevju, igrata se gibalne in borilne igre ... Seveda pa je stalnica v Valovem življenju že od malega moja mama, ki se res z vso ljubeznijo in še strokovnostjo intenzivno ukvarja z njim. Skupaj se igrata, učita, kuhata, pečeta peciva, piškote, pospravljata, hodita na sprehode, bereta, rišeta, oblikujeta glino, plastelin ... Val je pod njenim mentorstvom ustvaril že celo vrsto likovnih umetnin, saj se mama ukvarja z likovno terapijo in je tudi sama umetnica. Val je sodeloval že na mednarodnih likovnih natečajih ter dobil prve likovne diplome, s svojim likovnim delom pa je sodeloval tudi na razstavi v Cankarjevem domu," od ponosa prekipeva Urška.

Priporočamo