Urška Čepin: Vrača dobljeno

Eden od tistih estradnikov, ki z Urško normalno komunicira in se z njo druži, je tudi Matija Puž, katerega se je nadvse razveselila. (foto: Roman Turnšek) Roman Turnšek
Vir: Lea
30. 6. 2012

Potem ko se je po verjetno največjem letošnjem začinjenem estradnem škandalu njegova glavna protagonistka začasno umaknila od ljudi in medijev, se je Urška Čepin te dni vrnila.

Če so ji nekateri privoščili, kar se ji je zgodilo, drugi pa mislili, da bo potrebovala kar precej časa, da se bo pobrala, so se ušteli oboji. Urška se je namreč takšna, kot smo je vajeni sicer, vrnila na medijsko sceno.

Čeprav je povabilo prišlo brez kakšne posebne povezave, je bilo kot nalašč za to, da se spet pokaže. Na povabilo organizatorja dogodka Silva Bezjaka, v zvezi s katerim so zaradi njunega poznanstva sicer napletli vse mogoče govorice, se je udeležila dobrodelne prireditve v Hiši penin Frangež v Gornji Radgoni, kjer so nekateri znani slikarji s slikami in estradniki z nastopi zbirali denar za počitnice otrok iz socialno šibkejših družin.

Urška se je tako pridružila dobrodelnežem, ki so pomagali družinam iz evidenc Centrov za socialno delo Piran, Maribor in Gornja Radgona. Čeprav je njen prihod pričakovano sprožil precej šušljanja in  natančnega opazovanja, pa so jo obiskovalci zelo lepo sprejeli.

"Vesela sem, da lahko tudi sama pripomorem pri takšni stvari, saj je primerov socialno ogroženih otrok pri nas veliko. Vedno pomislim, kako bi bilo, če bi šlo za mojega sinka, poleg tega pa sem tudi sama na svoji koži dodobra izkusila, kaj in koliko pomenijo pomoč ter ljudje, ki ti stojijo ob strani, ko to potrebuješ," pravi in doda, da se bo tovrstnim prireditvam z geslom Slovenija je morda res majhna, a po dobrodelnih akcijah smo veliki z veseljem pridružila.

"Škode zaradi mene ni utrpel nihče!"

Urška, ki se je pojavila v svoji značilni do podrobnosti urejeni podobi, se je razveselila tudi srečanja in druženja s kolegi.

"Kljub grozljivosti in neprijetnosti izkušnje, ki sem jo doživela, mi je ta prinesla tudi spoznanje, kako zelo različni smo si ljudje. Ne ukvarjam se več s tem, ali je bilo več tistih, ki so me obsojali, ali tistih, ki me niso, ker konec koncev račune polagam le sama sebi, škode pa zaradi mene ni utrpel nihče. Vsak ima pravico do svojega mnenja, kar pa še ne pomeni, da lahko tudi sodi," pravi Urška.

Posebej zanimiva pa se ji zdita odnos in obnašanje estradnih znancev ter prijateljev. Eni so do nje zadržani, drugi se obnašajo, kot da je ne poznajo, tretji pa se obnašajo običajno. "Vsi delamo napake in jih moramo sprejeti, v življenju je treba dalje. In tudi oprostiti je treba. Vsakdo se lahko znajde v situaciji, ko potrebuje sočloveka, zato sem najbolj vesela prijaznih in razumevajočih ljudi," pravi.