Urška Hrovat o bioresonančni terapiji

Urška Hrovat o bioresonančni terapiji (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
24. 6. 2015

Ne pomnimo, kdaj je bilo nazadnje toliko intenzivnega cvetenja in težav s cvetnim prahom, je letos slišati iz ust številnih. Nekateri si to nadlogo lajšajo z zdravili ter drugimi izdelki, številnim pa je z bioresonančnim zdravljenjem BICOM do neverjetnih rezultatov pomagala Urška Hrovat, predsednica strokovnega sveta Zavoda za bioresonanco in lastnica centra HD Bioresonanca.

Story: Danes ste v svojem poslu zelo uspešni. Zakaj ste se odločili pomagati drugim s to metodo?

Res rada priskočim ljudem na pomoč, kajti ni lepšega občutka kot takrat, ko vidiš, da si pomagal nekomu, ko te je najbolj potreboval. Neprecenljivi občutki in ogromno pozitivne energije, ki jo dobiš nazaj in ki ti daje vedno znova nov zagon.

Story: Ljudje so še vedno, ko se govori o alternativnih metodah zdravljenja, precej skeptični. A kot je razumeti, je v tem primeru več govora o fiziki, ki nam pomaga?

Gibam se v krogih, kjer je tega skepticizma vedno manj, kajti ko ljudje sami preizkusijo to metodo, jih prepričajo rezultati in skepticizem izgine. Danes sprejemamo slike po zraku in se brez težav pogovarjamo na tisoče kilometrov daleč. Takšen tehnični razvoj pa je tudi na drugih področjih. Odkritja s področja biofizike in kvantne mehanike so odprla neslutene možnosti ter omogočila presenetljiv razvoj tehnike.

Story: Kako bioresonančno zdravljenje vpliva na težave s cvetnim prahom?

Alergija je drugačno reagiranje telesa na neko substanco, pri kateri je prišlo do senzibilizacije. Bioresonanca je zelo uspešna pri odpravljanju tovrstnih težav. Pacienti, ki nas obiščejo, so z rezultati zelo zadovoljni, kajti v veliki meri po opravljenih terapijah nimajo več tovrstnih neprijetnosti, in čeprav zunaj vse cveti, oni spet lahko brezskrbno npr. igrajo golf, sedijo s sosedom pod cvetočo brezo in brez težav uživajo v toplem pomladnem soncu ...

Story: Ljudje s kakšnimi težavami največkrat prihajajo k vam?

Težko bi katero težavo posebej izpostavila. Prihajajo s hudimi dermatitisi, prebavnimi težavami, nepojasnjenimi bolečinami v sklepih in mišicah, astmo, rinitisi, gastritisi, hormonskimi motnjami, težavami s ščitnico, raznovrstnimi alergijami, športnimi poškodbami, migrenami, revmatskimi obolenji in še bi lahko naštevala.

Story: Za kakšno zdravljenje gre in komu vse lahko pomagate?

Gre za prijetno, neinvazivno in zelo uspešno metodo, kjer odkrivamo vzroke bolezni in neravnovesja v telesu, ki jih skozi terapije tudi odpravljamo. Med terapijami se osredotočamo tudi na razstrupljanje organizma in morebitno potrebno dieto. Ko odpravimo morebitna neravnovesja, pustimo organizmu, da se samo postavi nazaj v ravnovesje.

Story: Sodelujete z zdravstveno stroko?

V zadnjem času je tovrstnega sodelovanja vedno več. Velikokrat me pokličejo zdravniki šolske medicine in me prosijo za pomoč zase oz. družinske člane. Je pa kar nekaj naših pacientov tudi zdravnikov, medicinskih sester, farmacevtov ... Vsi se namreč zelo dobro zavedajo pomembnosti svojega zdravja in čim manjše uporabe zdravil, kadar to ni nujno potrebno. Velikokrat se zgodi tudi, da mi paciente pošljejo zdravniki, ki so sami naredili vse, problem pa ostaja. V prihodnosti si želim še več tovrstnega sodelovanja, kajti s skupnimi močmi lahko naredimo res veliko za pacienta, mi odpravljamo vzroke, oni posledice in rezultati so neizbežni.

Story: Je kakšen primer, ki vas je osebno osrečil, ko ste nekomu pomagali?

Od dojenčkov, malih otrok do odraslih s hudimi dermatitisi, močnimi različnimi vnetji, prebavnimi težavami, hudimi alergijami ... Vse to se vsakodnevno dogaja pri nas in vse to ima srečen razplet, zadovoljstvo in globoko hvaležnost v očeh pacientov. Ni lepšega občutka kot pomagati človeku, ko je v stiski in na robu obupa, češ zdravniki so naredili zame vse, jaz sem pa še vedno čisto zanič! In takrat nastopi naš trenutek ...

Story: Kaj je za vas popoln odklop od vsakdanjega delavnika?

Najraje imam vikende v krogu družine, pozimi npr. uživam v radostih, kot so smučanje, tek na smučeh, dolgih sprehodih z našo psičko Roxy, poleti pa rada uživam v bližini morja, kjer veliko plavam, berem in se popolnoma odklopim.

Story: Se vam je že zgodilo, da vas je kdo zamenjal za našo nekdaj uspešno smučarko, vašo soimenjakinjo?

Kar nekajkrat se mi je to zgodilo v zadnjih 22 letih, odkar sem prevzela ta priimek. (smeh) Ne samo v moji ambulanti, tudi na pošti, banki, na carini - v času največjih uspehov Urške, ki jo sicer tudi osebno poznam, se je z menoj želel slikati italijanski carinik, ker je bil prepričan, da sem jaz naša najboljša smučarka. Tako da je bilo smeha v preteklosti na ta račun kar veliko.

DELOVANJE BIORESONANČNE TERAPIJE BICOM

Bistvena je komunikacija med celicami

"Materija je zgoščena energija in energijo oddaja. Vsaka snov, tako tudi vsaka celica, del telesa, virusi, bakterije, pelodi sevajo energijo, ki ima točno določeno specifično valovno dolžino ali frekvenco z lastnimi značilnostmi. Dokazano je, da celice med seboj komunicirajo s hitrostjo svetlobe. Informacije si izmenjujejo prek točno določenih frekvenc. V zdravem telesu teče izmenjava informacij neovirano in tako lahko vsaka celica oziroma del telesa izpolni svojo nalogo. Če na telo delujejo škodljive snovi (strupi, virusi, bakterije ...) ali obremenjujoča sevanja, lahko njihovi obremenilni frekvenčni vzorci ovirajo komunikacijo med celicami. Če je motena komunikacija med celicami, je moteno tudi delovanje celic, kar se sprva bolj ali manj kaže v obliki nejasnih in preobčutljivostnih motenj, zmanjšani zmogljivosti, kronični utrujenosti, pozneje pa že kot organske spremembe z različnimi simptomi. Ti se pogosto pojavijo tam, kjer je bila že prej neka šibkost, neredko tudi dedno pogojena. S pomočjo naprave BICOM zajamemo tipične frekvenčne vzorce snovi in zelo hitro ugotovimo njihovo delovanje na pacientovo telo. Test poteka povsem brez bolečin. Tako v veliki večini primerov lahko ugotovimo, katere obremenitve bolniku povzročajo bolezen (npr. bakterije, virusi, elektrosmog, alergeni). Pri terapiji z napravo BICOM zajamemo bolnikov frekvenčni vzorec. Le-tega naprava spremeni v terapevtski frekvenčni vzorec in ga vrne v bolnika. Tako lahko zmanjšamo obremenjujoče frekvenčne vzorce in premagamo osnovno motnjo v telesu. Obremenjujoče snovi se sprostijo in izločijo, vzpostavi se samozdravljenje."

Napisal Domen Mavričw

Fotografije Barbara Reya