Urška in Janez Janša: Po poroki še dojenček?

Vir: Story
24. 7. 2009

Sredi poletja sta s poroko leta pozornost javnosti nase spretno pritegnila politik Janez Janša in zdravnica Urška Bačovnik. In seveda so se po poroki leta najprej v vaških in mestnih gostilnah, nato pa še v medijih začele pojavljati novice, da je nevesta že na slovesnosti pod srcem nosila svojega prvega otroka.

Novice o Janezu Janši, nekdanjem premierju in prvaku stranke SDS, in njegovi 30-letni ženi je vedno težko preveriti, zato tudi revija Story ni mogla prebiti zidu molčečnosti ter iz zanesljivih virov izvedeti, ali je Urška noseča ali ni. Dejstvo je, da pod poročno obleko ni bilo niti najmanjšega sledu o nosečniškem trebuščku, bolj natančne opazovalke pa so po kratkem posvetu zaključile, da na Urškinem obrazu še ni bilo zaznati mehkobnih in nežnih potez, ki po navadi krasijo ženske v pričakovanju najlepšega.

Urškine kolegice tudi menijo, da je zdravnica ambiciozna mlada dama, in si ne znajo predstavljati, da bi zaradi otroka na stran porinila svojo obetajočo zdravniško kariero. Gospa Janša se želi namreč specializirati iz ginekologije. No, nekateri daljni znanci pa pravijo, da Urška in Janez preveč spoštujeta tradicijo (ali pa vsaj v javnosti dajeta tak vtis), da bi že pred poroko spočela otroka, čeprav je tudi res, da vsaj on pri prvih dveh otrocih glede poroke ni preveč razmišljal. Preprosto se ni poročil.

Seveda vse smeri kažejo, da zakonca Janša načrtujeta družino, saj se bosta v kratkem iz hrupne Trubarjeve ulice preselila v večje, trisobno stanovanje na Mesarski ulici, le streljal stran od zelenega Golovca. Zakonca Janša bosta letošnje poletne počitnice preživela kar na vikendu v Drežnici, Janez pa je v medijih povedal, da se želi tako kot vsako leto povzpeti tudi na Triglav. No, če je Urška noseča, potem svojemu Janezu zagotovo ne bo sledila po severni steni na najvišji vrh Slovenije. Bomo videli.

T. L.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story