Urška & Janez: Končno mož in žena!

Vir: Lea
8. 7. 2009

Nekdanji predsednik vlade Janez Janša in njegova 20 let mlajša spremljevalka, lepa zdravnica Urška Bačovnik, sta minulo soboto v Posočju končno dahnila usodni da. Na poročnem obredu v pravljični cerkvi Srca Jezusovega v Drežnici nad Kobaridom se je zbralo kar nekaj gostov, med njimi tudi Janezovi strankarski kolegi. Ko je novica o poroki prišla do medijev, jih ni moglo ustaviti nič, zato sta se mladoporočenca s tem sprijaznila in za nas tudi privolila v fotografiranje. Priča pa smo bili tudi številnim poljubom.

Nevesta Urška in ženin Janez sta si večno zvestobo obljubila na cerkvenem obredu, ki se je končal malo po drugi uri popoldne, na podelitvi zakramenta zakona pa je bilo poleg njunih družin in prijateljev prisotnih še nekaj domačinov. Ti so jima pred prihodom v cerkev pripravili tradicionalno vaško šrango, okrašeno s cvetjem in napisom ‘obilo sreče’, vendar sta se ženin in nevesta srečanju izognila, saj sta se do cerkve odpravila po drugi poti.

Gostje so bili ganjeni

Kjer se zgodijo najlepši in najsrečnejši trenutki, tam je seveda tudi Lea, ki se je pomešala med številne svate, med katerimi so prevladovali Janševi strankarski kolegi, politiki in nekateri znani obrazi. Vsi so se strinjali, da je bila poroka leta kot iz filma, saj je v zraku vladalo pravljično vzdušje.

“Bilo je tako ganljivo, saj je tudi pevski zbor s svojim čutnim petjem ustvaril čarobno vzdušje. Janeza poznam že 20 let in priznam, da ga še nikoli nisem videla tako razneženega. Mene je njun poročni obred tako ganil, da sem kar zajokala od sreče. Res je bilo prelepo,” nam je zaupala Janezova dolgoletna prijateljica.

Najprej poroka, nato naraščaj

Po končanem poročnem obredu sta se mladoporočenca kar nekajkrat tudi poljubila, nato pa so ju gostje pred cerkvijo posuli z rižem in cvetjem ter jima za srečo ponudili tradicionalni topli kruh, pomočen v sol. Zunaj sta Janez Janša in Urška Bačovnik Janša, seveda nasmejana do ušes in presrečna, privolila v krajše poziranje pred fotografi, ves čas pa sta se tudi poljubljala.

Presrečni ženin je na kratko vsem zaupal prve občutke po poroki: “To morate probati!” Po cerkvenem obredu sta se mož in žena odpeljala še v Trento, na posestvo Kekčeve domačije, kjer ju je še civilno poročil Janšev prijatelj, bovški župan Danijel Krivec. Poročno slavje se je ob hrani in pijači nadaljevalo še pozno v noč. Po veseli novici o poroki pa sedaj komaj čakamo, da bosta mladoporočenca sporočila še veselo novico o naraščaju.

Obleke kot iz pravljice

Urška in Janez sta na svoj veliki dan blestela tudi prelepih kreacijah. Nevesta, ki nas je s svojim stilom že očarala, tudi na svoj veliki dan ni presenetila. Nosila je preprosto obleko iz ljubljanskega poročnega butika, izbrala pa si je tradicionalno, belo poročno obleko z dolgo vlečko. Ostala je preprosto elegantna in se zlila z idiličnim okoljem, kar je dopolnila tudi s šopkom iz planinskega cvetja in s tem razbila monotonost in strogost ter celotnemu videzu dodala nekaj igrivega. Ženinu pa je obleko naredila priznana oblikovalka Urška Drofenik.

“Obleko je prišel pomerit dvakrat, da mu je bila kot ulita,” je povedala Urška, ki nam je zaupala tudi to, da posebnih zahtev ni imel, saj se je raje prepustil rokam kreatorke. Janezova obleka spada v višji cenovni razred, saj je pri moških zelo pomembna izbira dobrega blaga, izdelava in modelacija. Njegovo poročno obleko so bogatile svilene obrobe in svilena kravata v kombinaciji z lakastimi čevlji.