Urška Vučak Markež (Zvezde plešejo): Veseli se 'čvapov'

Urška Vučak Markež  (Zvezde plešejo): Veseli se 'čvapov' (foto: MIMA) MIMA
Vir: Nova
27. 6. 2017

Po končanem šovu Zvezde Plešejo sta si dala duška tudi Urška Vučak Markež in njen soplesalec Jernej Brenholc. Na velikem pikniku, ki sta ga imela na Ptuju, sta se zahvalila vsem svojim prijateljem in družini za podporo v času, ko ju ni bilo doma.

Na Ptuju so v prvih junijskih dneh pripravili piknik sprejem za trenutno najbolj znani ptujski plesni par Urško Vučak Markež in Jerneja Brenholca. Za njun uspeh, ki je plod nekajmesečnega aktivnega angažmaja in truda, so se v Perutnini Ptuj odločili, da pripravijo piknik, na katerega sta lahko povabila svoje najdražje in se jim na simboličen način zahvalita za podporo in 'potrpežljivost' med svojo odsotnostjo.

Seveda so nanju ponosni tudi Ptujčani in tako je v čast njunim plesnim korakom ob reki Dravi zadišalo po 'čvapih'. Urška in Jernej sta tako poskusila novo piknik linijo brez E-jev in aditivov. "Zdaj naju res vabijo na piknike, kjer bi radi, da se pojaviva ali zapleševa. Ali pa, da samo prideva. Ravno na dan našega piknika bi morala biti še na enem v Ljubljani. Včasih moraš reči ne, saj je preveč vsega," je povedala Urška.

"So pa pikniki najboljša zadeva. Lepo je, ko prideš na piknik in nimaš obveznosti (smeh). Drugo pa je, če bi zdaj od naju pričakovali nekakšen plesni nastop," je še dodala Urška. Da pa ni ostalo samo pri pikniku, so poskrbeli tudi na Zavodu za turizem Ptuj, ki je zbrano družbo popeljal na prijeten sprehod z ogledom znamenitosti. "Grand Hotel Primus pa naju je pogostil z razvajanjem v njihovem wellness centru."

Dopust na Barbarigi

Urška bo dopustovala šele avgusta, ko se bo z družino odpravila na morje. Pred tem pa bo s soplesalcem izkoristila še vse ponudbe, ki jih prejemata za udeležbo na različnih dogodkih.

"Z Jernejem bova ohranila stike, res pa je, da bo s časom tega manj. Ohranila bova prijateljske stike, in to šteje. Zdaj naju res vabijo na vse strani in udeležujeva se, kolikor nama znese. Avgusta pa se vse to malo umiri, z družino imamo že plačan dopust," pove Urška, ki bo preživela počitnice v Barbarigi. "

Tam smo že bili in zdaj smo znova že pred prvomajskimi počitnicami rezervirali letni dopust. Všeč nam je ta destinacija." Edino, kar Urško malo skrbi, je velika gneča. "Že zdaj so me na ulici vsi prepoznali, kako bo šele na morju (smeh). Ampak z veseljem se bom zahvalila vsem, ki so naju na najini plesni poti podpirali in za naju glasovali," še dokonča Urška.

MIMA