Usodni da ali ne?

Vir: Govori.se
3. 7. 2012

Po podatkih statističnega urada Slovenije je pri nas razmerje poroka vs. ločitev 50:50! Vsaj v prejšnjem letu... Kaj pa v tem letu?

Poskusimo raje v zadnjih treh mesecih. Pa zožajmo krog še na naše zvezdnike, našo ljubko smetan'co. Kaj nismo imeli v tračih tisoč in eno poroko, ločitev, razvezo, ponovno zavezo?

Po izračunih našega uredništva (z manjšimi odstopanji seveda) smo našteli vsaj 8 zvezdniških novoporočencev. Tukaj smo po zaslugi vikendaške poročne mrzlice žogobrcev, ki so v svoj natrpan urnik vključili tudi sprehod do oltarja, prekašali celo ameriško smetano! To pa si zasluži že stoječo ovacijo! Sledijo

Čestite za najkrajši zakon v novejši zgodovini-bravo Kim Kardashian! Pri nas še čakamo in smo v polni pripravljenosti, da bo novica o naših rekorderjih pricurljala na plano.

In kaj se dogaja z vsemi, ki so zaroko razdrli, zdaj pa se dobivajo? Ali pa takšnimi, ki so bili zaročeni, vmes ne, zdaj pa so spet? No, to bo gotovo obrodilo sadove za kakšno malo senzacijo v obliki kričečega pamža, ki bo res da srečen v nestabilnem okolju.

Odlično se znamo lotiti romantike, kajne? Sanjamo o stvareh, za katere še sami ne vemo, če jih bomo lahko speljali do konca. In naj se na tej točki opomnimo na vse, ki so poročeni že 60 let ali več. Zakaj jim ratuje?

Tega včasih niso jemali kot življenjsko izbiro ali kot sredstvo za doseganje udobja! V današnji kulturi smo se osredotočili na besedo IZBIRA: če ti nekaj ne ustreza, izberi kaj drugega! Pogoj popularne kulture zvezdnikov je enačenje zakonske zveze s statusom na facebooku, nič drugega.

Alternativa in izbira naj gresta iz enačbe pa bo življenje veliko lepše. Morda ne lažje, a vsekakor vredno nekaj več kot trenutno.

Manja Plešnar

Priporočamo