Uspešna že peta dobrodelna akcija zbiranja rabljenih očal

Uspešna že peta dobrodelna akcija zbiranja rabljenih očal (foto: arhiv Lions klub) arhiv Lions klub
Vir: Lady
27. 7. 2017

Lions klub Ljubljana Trnovski zvon in Hofer sta uspešno zaključila že peto vseslovensko dobrodelno akcijo zbiranja rabljenih očal, v kateri so pozivali kupce, da donirajo svoja stara očala, ki jih ne potrebujejo več. Za slabovidne iz gospodarsko manj razvitih držav jim je uspelo zbrati kar 10.185 očal. Akcijo, v okviru katere je bilo v petih letih skupno zbranih že 53.523 očal, so v tem letu podprli tudi znani Slovenci.

V nekaterih predelih sveta je dostop do okulistične oskrbe otežen in marsikdo si ne more privoščiti ustreznih očal. Tako so pri Hoferju, z namenom ljudem v gospodarsko manj razvitih državah omogočiti boljše življenje, že petič zapored podprli uspešen mednarodni projekt zbiranja rabljenih očal.

V akciji, ki je potekala od 30. marca do 7. maja 2017, je bilo mogoče rabljena očala oddati v zbirnih škatlah v vseh 82 Hoferjevih poslovalnicah po Sloveniji. V skoraj šesttedenski akciji so kupci oddali kar 10.185 očal. Akcijo zbiranja rabljenih očal so letos podprli tudi znani Slovenci; tako so svoja očala oddali dramski igralec Jurij Souček in minister za javno upravo Boris Koprivnikar z ženo Katjušo, dermatolog Igor Bartenjev, violinist Bojan Cvetrežnik ter dolgoletni direktor podjetja Medex Aleš Mižigoj.

Vsa zbrana očala so pregledali lionsi in poslana so bila v zbirni center LC Medico v Le Havru v Franciji. Tam so jih znova pregledali, očistili in označili z optičnimi parametri ter jih posredovali v države v razvoju končnim uporabnikom. Tako so kupci v petih letih na pobudo Hoferja in Lions kluba Trnovski zvon oddali kar 53.523 rabljenih očal, ki so, namesto da bi pristala v smeteh, pomagala ljudem, ki jih potrebujejo.

A. K.

Priporočamo